Hopp til hovedinnholdet

Hvis man klapser til eller at man slapper noen, er det vold?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, gutt 15. Jeg lurer på om hvis man klapser til eller at man slapper noen. Er det vold? Det kommer jo selvfølgelig an på hvem som gjør det, og hvordan.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei

 

Du spør om klapsing eller slapping defineres til å være vold. Tenker det er litt vanskelig å svare på da det må tenkes gjennom i hvilken hensikt dette utøves.  Det må nevnes at vold blir i de fleste sammenhenger definert som bruk av fysisk makt for å skade andre. Dersom du klapser eller slapper til noen , kan det være ment som en spøk fra din slide, mens den som blir utsatt for dette kan oppleve det annerledes og kan være svært forulempende og  ubehagelig. Tenker uansett er det viktig å tenke gjennom dersom det brukers fysisk makt ovenfor andre.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Er det oppdragelse eller vold?

Krangle mellom mor og sønn

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke. Når blir oppdragelse vold?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold