Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg anmelde? Jeg slang dritt og han andre la meg i bakken.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurte på om det går an å anmelde en elev på skolen min. det hele startet med at vi spilte et fotballspill i friminuttet, og han sparket meg på siden av låret fordi han røk meg ut i fotballspillet og vi tullet med å bokse og jeg slang noe dritt til han på tull siden det gjorde fryktelig vondt og jeg ble veldig sur. Etter skolen skulle vi ta buss hjem, og mens vi ventet på bussen på busstoppet kom den episoden opp igjen. Da slang jeg litt dritt til han på nytt for tull, og han truet meg med å si at om jeg sa noe mer så skulle han legge meg i bakken og banke meg. Da sa jeg at han skulle legge meg i bakken siden han var så stor i kjeften, så spente han ben på meg og dyttet meg ned i asfalten. Når jeg reiste meg opp igjen dyttet han meg på nytt. PS: Vi var egentlig bestevenner fram til denne episoden.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Gutt 15 år

Du lurer på om du kan anmelde en elev på skolen din. Du forteller om en episode som strekker seg fra friminuttet og så på veien hjem fra skolen. Du skriver at han andre sparket, la deg i bakken og dyttet deg da du forsøkte å komme opp igjen. Du selv gjorde ingenting fysisk, men slang dritt og oppfordret han til å gjøre alvor av det han truet med. 

Når det kommer til anmeldelse så er svaret at; Ja du kan anmelde fysisk vold. Da tar du kontakt med politiet der du bor. 

Jeg må si at jeg synes det er utrolig trist dersom vennskapet deres er over. Du skriver jo at dere egentlig er bestevenner. Dersom du har opplevd at han som tidligere var din bestevenn har vansker med å kontrollere sin reaksjon når han blir sint, kan det hende at han hadde hatt nytte av hjelp med det. Du skriver også at du sa en del stygge ting; og litt avhengig av hva du sa, så kan det betegnes som psykisk vold. Det er allikevel ikke ditt ansvar at han reagerer med fysisk vold!

Jeg vil råde deg til å snakke med foreldrene dine om det som skjedde, og ta det opp med helsesøster eller en annen lærer på skolen som du stoler på. Da kan dere kanskje også få hjelp til å finne en måte å bli kompiser på igjen? 

Lykke til!

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold