Hopp til hovedinnholdet

Jeg har opplevd vold i hjemmet.

Jente 16 år
 

Spørsmål

I perioden mellom 5 og 12 år ble jeg slått av pappa noen par ganger. Det gikk mange år mellom hver gang, og jeg ble aldri alvorlig skadet av det. I ettertid har jeg hatt problemer med å være meg selv rundt andre mennesker, og trukket meg inn i meg selv. Jeg blir plutselig redd i situasjoner jeg burde følt meg trygg i, som for eksempel på skolen eller bussen. jeg har tenkt at når den personen som burde elsket meg mer en noen andre slo meg, kunne hvilke som helst også gjøre det. Jeg har endelig flyttet for meg selv, og mistet kontakten med pappa når jeg flyttet. Jeg sliter fortsatt med traumer fra da jeg var yngre. Jeg har ikke fortalt noen om hva som skjedde, men føler det er for sent nå ettersom det er snart 5 år siden det skjedde. Jeg klarer ikke å stole på at noen faktisk liker meg, og føler at jeg bare er i veien. Hvordan kan jeg klare å stole på at noen liker meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det å bli utsatt for vold av nære omsorgspersoner er en svært stor belastning og en ryggsekk man bærer med seg for resten av livet. Det kan gi store problemer og stor traumer for et helt liv. Det er viktig å snakke med noen for på den måten å forsøke å bearbeide volden på best mulig måte. Du kan for eksempel snakke med helsesøster på skolen din, eller andre du har tiltro til. Men det kan være godt å snakke med en fagperson som også kan hjelpe deg videre til annet hjelpepersonell dersom du trenger det. Jeg skjønner det kan være vanskelig å oppsøke hjelp, men jeg håper du kan få mot til det.  


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold