Hopp til hovedinnholdet

Søsteren min angrep meg. Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Søssteren min som er to år eldre enn meg og har ADD er helt syk i hodet! Jeg sitter her med tårer i øynene mens jeg skriver dette. Idag angrep hun meg! Hun klorte meg slik jeg fikk sår, og slo meg så hardt hun bare kunne mange ganger!! Plis hjelp meg! Jeg klarer ikke å leve sånn lenger! Pappa var hjemme, og han kjeftet bare på meg?? Jeg slo hun ikke engang tilbake, fordi jeg vet det bare kommer til å bli værre!! Plis hjelp meg!! Det er helt forferdelig å ha en søsster med ADD!! Vær eneste dag så har hun raserianfall, å dette går mest ut over meg! Hva skal jeg gjøre??? Plis hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg synes det er bra gjort av deg at du ikke slo tilbake og jeg synes det er bra at du sender denne mailen og ber om hjelp. 

Ikke sikkert det er så lett å gi deg noen raske løsninger på denne utfordringen din, men det første jeg vil oppfordre deg til å gjøre er å snakke med dine foreldre om hvordan du faktisk opplever dette.  Kanskje du da kan oppleve litt mer forståelse fra din far enn det du erfarte i dag. 

Det andre jeg vil oppfordre deg til er å se på søstera di som noe mer enn bare ADD.  Ja, hun har nok noen utfordringer knyttet il diagnosen sin, men samtidig så er hun (akkurat som alle andre) mer enn bare det du beskriver når det er vanskelig.  Forsøk å finn frem til noen hyggelige ting dere gjør/har gjort sammen og kanskje du kan foreslå at dere kan gjøre noe av det. 

For det tredje tror jeg at det er lurt for din forståelse av hvordan det er å ha en slik diagnose, å sette deg enda mer inn i utfordringene den som har ADD har.  Det er ikke noen unnskyldning for å kunne gjøre hva som helst mot andre, men det kan være en forklaring på hvorfor ting av og til kan bli noe mer dramatiske enn hos andre. 

 
Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold