Hopp til hovedinnholdet

Kjæreste som slår og er voldelig. Hva gjør jeg?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Bor alene med kjæresten min som er 20, og vi har bodd sammen i ca et og et halvt år. Vanligvis har vi det veldig bra sammen, men han er ganske voldelig av seg og vi har hatt perioder der det har vært ekstremt. I går så begynte vi å krangle av «alt jeg gjør er feil», altså, et tema som vi har oppe hver gang han ikke får det som han vil eller det han forventer av meg. Jeg har begynt å bli voldelig selv pga jeg må forsvare meg (lugging) men om jeg gjør det, slår han meg, hiver meg, hyler, sparker meg, spytter, biter osv. Det kan være pga «jeg sa hei på en litt frekk måte» at han kan begynne sånn. Sist var i går, og da var det en stund siden sist. Jeg er redd, men har ingen å snakke med uten at de sier «finn deg en bedre» Sliter med angst og depresjon fra før av, noe som han bruker veldig mot meg og som sårer meg. Hva kan jeg gjøre for at han skal slutte? Føler jeg har prøvd alt..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse. Det at du skriver inn til oss forteller meg at du ønsker å gjøre noe for å bedre din egen situasjon. Det er ett godt tegn.

Det du forteller bekymrer meg. Ingen skal måtte utsettes for vold av kjæresten sin. Vold skader oss mennesker spesielt på langs sikt. Om mishandling skjer over en lengre periode, jo mer psykisk og fysisk skadet vil en kunne bli.

Jeg vil råde deg til å ta en grundig vurdering på om dette er en relasjon du vil fortsette å være i eller ikke.

Som du sikkert vet er vold straffbart. Det du utsettes for er kriminalitet.

Mange som utsettes for vold i nære relasjoner vil ofte bagatellisere volden eller forsvare den som utfører volden. En kan bli forvirret fordi en ofte er veldig glad i den personen som utfører volden. I slike situasjoner er det viktig å snakke med en tredje part som kan gi en råd og innsikt i hva som egentlig skjer.

På ditt lokale familievernkontor kan både du og din partner få hjelp. Tilbudet er gratis. Tenker du at samtaleterapi ikke hjelper kan du finne mer hjelp og informasjon her. Klikk her for direkte hjelp.

Jeg legger ved noen artikler som kan være til hjelp for deg. Lykke til og ta godt vare på deg selv.

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Er kjæresten min voldelig?

Kjærester #ikkegreit / ung.no

Kjæresten min er vanligvis snill mot meg, men i det siste har han forandret seg litt. Når vi krangler blir han fryktelig sint.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold