Hopp til hovedinnholdet

Har jeg krav på å få oppnevnt bistandsadvokat?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har akkurat blitt utsatt for et grovt ran der jeg ble slått ned (blind vold) og dermed sparket til blods, og truet med kniv. Jeg fikk også pådratt meg et kjevebrudd som måtte opereres og jeg har fått flere «skruer» inn i kjeven for å holde den på plass. Disse som ranet meg ble tatt og en av dem er nå varetektsfengslet. (Frem til rettssaken, tror jeg) Mitt spørsmål er da, har jeg rettighet på en bistandsadvokat ? Og eventuelle andre rettigheter jeg kan kreve ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I en slik sak som dette vil du nok ha krav på å få bistandsadvokat. Du kan kontakte den i politiet som har ansvar for saken din og be om å få mer informasjon om dette. Du kan også lese mer om dette på Norges Domstolers nettsider. Du kan selv velge hvem du vil ha som bistandsadvokat.

Du kan ha krav på erstatning for skadene du ble påført, og for eventuelle økonomiske tap du har hatt som følge av at du ble ranet. Erstatningskravet kan tas inn som en del av straffesaken mot de som ranet deg, og bistandsadvokaten din vil ta seg av denne delen av saken på dine vegne. Om du har krav på erstatning, og hvor mye du eventuelt kan kreve, er noe du kan spørre bistandsadvokaten om.  

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Bruker du vold når du blir sint?

Sinna?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold