Hopp til hovedinnholdet

Redd for at kjæresten til venninna er voldelig.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en vennine som var på besøk med kjæresten sin for ikke så lenge siden, og kjæresten hennes holdt henne nede i senga ved hånden sin sånn han holdt over håndleddene hennes.Hun sa nei mange ganger og au det gjør vondt. Kjæresten hennes sa sorry og prøvde og lempe litt av smærten, og så prøvde han å dra av hennne buksen og trusa samtidig og var nesten, hun prøvde og sparke han vekk og hun følte seg presset han var mye stekere enn henne og hun var på samme alder som han (15) lørdag prøvde hun på en overdosinng og selvskading. hun føler seg redd og kvalm og hun spiser nesten ingenting og bare gråter og gråter. Jeg vet ikke om jeg skal kalle det overgrep eller Voldtekt fordi han tokk ikke kuken hans inni ho,men han gikk mot viljen hennes og han prøvde seg og hun sa au og alt det der. er det voldtekt eller overgrep å hvordan kan jeg hjelpe henne.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 15 år.

 

Tusen takk for din henvendelse til oss. Veldig trist å høre om det som skjedde med venninna di . Så flott at du bryr deg og ønsker å hjelpe henne .

 

Det venninna di opplevde  er ikke greit,  og  det  en veldig vond opplevelse. Hun har vært usatt for et seksuelt overgrep. Hun sa tydelig nei og prøvde å få han vekk .

Det at hun  har fått store konsekvenser etter dette  , er helt normalt . Det er ikke hennes skyld noe av det som skjedde .

 

Vi vil anbefale at venninna  di alene ,eller sammen med deg  , prater med noen voksne som hun stoler på . Det kan være foreldrene hennes , helsesøster eller en lærer.

 

Hvis det blir vanskelig, kan hun ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon

116 111 , nettadresse www.116111.no . Hun kan også ringe Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon 800 57 00 , nettadresse www.incest80057000.no . Dette er døgnåpne telefoner hvor hun kan være anonym .

 

Dere skal vite at det er hjelp å få . 

 

Legger ved noen linker som kan være nyttige å lese. 

 

www.ung.no/overgrep/1569_Voldtekt_og_seksuelle_overgrep.html

www.ung.no/Ikke-greit/Festrelatert-voldtekt/1355_Få_hjelp_etter_seksuelle_overgrep.htmlwww.ung.no/oss/overgrep/3501.html

 

 

Masse lykke til.

 

Med vennlig hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelle overgrep i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold