Hopp til hovedinnholdet

Lurer på hva som skjer hvis andre ser hennes selvskadingsarr.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har drevet med Selvskading i rundt 2 år nå, det har da vært over gjevne mellomrom. Hver måned eller annenhver måned. Når jeg gjør det, så følet jeg st jeg får tatt kontroll. Men et spørsmål.. liksom hvis noen ser det, hva er det værste som kan skje? Da mener jeg sånn at MÅ jeg bli lagt inn, MÅ jeg gå til psykolog eller kan jeg nekte alt og bare fortsette med livet? Vet at jeg skrev dette litt rart, men håper dere skjønte hva jeg mente...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er lite trolig at du blir innlagt pga. selvskading. For at det skal skje må kuttene være veldig dype og da vurdert slik at du har gjort dette for å ta ditt eget liv. Det som heller skjer dersom f.eks. dine foreldre ser dette eller helsesøster på skolen der du går er at de vil hjelpe deg til å få hjelp slik at du kan lære deg andre måter å håndtere dine vanskelige tanker og følelser på.

Ingen kan tvinge deg til å snakke med psykolog, men jeg tror du har hatt godt av å snakke med noen om det du sliter med. Det som gjør at du skader deg selv. Jeg håper derfor at du selv kan skaffe deg hjelp! Snakk med fastlegen din og/eller med helsesøster på skolen der du går om det du sliter med. Hvem som er fastlegen din finner du ut på denne linken www.helfo.no.

Jeg legger ved noen artikler her til deg som jeg tror du vil ha god nytte av å kikke litt på.

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold