Hopp til hovedinnholdet

Har levd med en far som er voldelig.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 16 år som har opplevd seksuelle overgrep fra jeg var 8-13 år, jeg har levd med en far som var voldelig. Jeg kan ofte få flashbacks, miste matlyst og få raseri anfall som går utover min mor. Jeg bor hos min mor fast. faren min har jeg ikke noe kontakt med. Det som er vanskelig er forholdet til meg og min mor, økonomien, krangling og konflikt. Jeg vil flytte hjemmefra fordi jeg rett og slett er for utrygg, følern ikke jeg passer inn og blir psykisk syk og sliten av å bo hos min mor. Jeg har snakket med bvtj. om jeg kan få flytte i avlastningshjem eller fosterhjem, men det var ikke nok plasser. det er de minste barna som blir prioritert først, er det mulighet for at jeg kan flytte på instutisjon? Jeg deler soverom med min mor, jeg selvskader meg og sliter veldig med skam, skyldfølelse, følelser, traumer, flashbacks, mareritt, søvn og matlyst. jeg har spiseforstyrrelse og klarer ikke å stille på skolen. er det mulighet for at jeg kan få hjelp til å flytte på instutisjon?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16. 
Takk for din henvendelse til oss. 

Det er veldig leit å lese om alt du har opplevd. Alt det du skriver at du synes er vanskelig er helt normale reaksjoner på unormale hendelser.  Du skriver at du ønsker å flytte hjemmefra, men at barnevernet har sagt at det ikke er nok plasser i fosterhjem eller liknende. Det er også slik at det er barnevernet som kan hjelpe deg med å få plass på institusjon.
 
Vi vil derfor anbefale deg å snakke med de igjen og foreslå en institusjon hvor du også kan få god hjelp til å bearbeide traumene. Det finnes mange forskjellige institusjoner for ungdommer og noen av disse er godt vant til å jobbe med ungdommer som har opplevd liknende ting som du beskriver.  
Du skriver ikke noe om du mottar noen form for hjelp til å bearbeide alt det vanskelige du har opplevd. Dersom du ikke får noen form for behandling eller oppfølging vil vi anbefale deg å snakke med barnevernet om det også. Vi tror det kan være godt for deg å snakke med noen om overgrepene og volden du har vært utsatt for. Det er også mange andre fine voksne du kan snakke med, for eksempel helsesøster på skolen din eller fastlegen din. 

Ønsker du noen å prate med om det du har opplevd kan du ringe Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon 80057000, nettadresse: www.incest80057000.no Eller alarmtelefonen for barn og unge tlf. 116 111 nettadresse: www.116111.no Dette er  døgnåpen telefontjeneste som du kan ringe anonymt til .

 

 

Masse lykke til!

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold