Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om politiet vil henlegge en voldssak. 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Er det sånn at politiet kan henlegge voldssaker? Jeg vurderer å anmelde en sak, men er litt usikker fordi jeg er redd de vil henlegge den. Grunnen til at jeg er redd for det er at jeg også har gjort noe mot han, men jeg har ikke brukt vold. Om han forteller hva jeg har gjort tar jeg selvfølgelig konsekvensene av det, men får han garantert straff om jeg anmelder det? Det er snakk om vold som i sparking, lugging, slåing, slik at jeg har fått blåmerker, og veldig vondt etterpå. Det har skjedd flere ganger. Jeg vil at ahn skal straffes, men om han blir det blir det mest sannsynelig bot, eller fengesel eller hva? Konfliktrådet er ingen løsning jeg ønsker.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg kan ikke svare deg på om politiet vil henlegge saken eller hva de vil gjøre siden jeg ikke vet mye om saken. Men jeg anbefaler deg å ringe å snakke med politiet om det han har utsatt deg for. Hos politiet vil du få råd om hva du bør gjøre og eventuelt hjelp til å anmelde. Politet vil ta deg på alvor!


Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Er kjæresten min voldelig?

Kjærester #ikkegreit / ung.no

Kjæresten min er vanligvis snill mot meg, men i det siste har han forandret seg litt. Når vi krangler blir han fryktelig sint.

Les mer

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold