Hopp til hovedinnholdet

Kroppskrenkelse.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! En gutt som går i klassen min og er like gammel som meg (16) slo meg på skolen i dag, med flathanda på kinnet. Det gjorde veldig vondt, men jeg fikk ingen synlige skader av det. Før han slo meg ropte han til meg lenge, og det var mange som så/ hørte det. Jeg forble rolig under hele krangelen og gikk derifra rett etter han hadde slått meg. Han innrømte det han hadde gjort til en lærer rett etterpå. Jeg tenker at jeg skal anmelde han, men lurer på hva den eventuelle straffen hans blir?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er vanskelig å si noe om hva straffen vil bli, det er flere forhold som spiller inn ved en slik avgjørelse. Du kan snakke med politiet om det dersom du ønsker å anmelde. Videre så kan du jo samtidig tenke på hva du ønsker å oppnå, eller mer korrekt hva du trenger etter å ha opplevd dette? Vi ser at det kan være en god ide å møte personen som har gjort dette, for å snakke ut om det som har skjedd. Spesielt siden dere går i samme klasse og det vil kunne påvirke dere begge, og kanskje de ande i klassen etter denne hendelsen. Konfliktrådet kan tilby slike møter, som gjøres i fortrolighet, hvor du vil få muligheten til å stille spørsmål til han dersom du ønsker det, eller fortelle hva dette har gjort med deg, dersom det er viktig for deg. Du får da også muligheten til å høre hans side i saken, dersom det er noe du tenker kan være interessant/viktig for å legge dette bak deg. Dere vil da få muligheten til å skvære opp i dette uten bruk av rettsapparatet, og heller komme frem til en løsning dere begge to kan leve med og gå videre på. Jeg vil anbefale deg å snakke med en voksen, så kan dere gå inn på konfliktraadet.no og lese mer om hva vi kan tilby for dere. Konfliktrådet innkaller til møtet, det er gratis og alle har taushetsplikt. Dette er en konstruktiv/fornuftig måte å rydde opp/snakke ut etter en slik hendelse og vi har mange goder erfaringer med at disse møtene blir vellykket.

Lykke til!

Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Konflikter kan løses

Konfliktrådet

Han sier han skal banke skitten ut av meg. Hva skjer om butikken finner ut at jeg har stjålet? Sykla inn i en bil, og det ble merker. Ble trua, men saken ble anmeldt.

Mange får hjelp av konfliktrådene. Vi har samlet noen typiske spørsmål og svar her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold