Hopp til hovedinnholdet

Blir skjedekransen borte ved medisinsk undersøkelse hos barnehuset?

Jente 13 år
 

Spørsmål

blir skjedekransen borte ved medisinsk undersøkelse hos barnehuset

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 13 år!

Skjedekransen er krans av vev med en åpning som kan variere i størrelse fra jente til jente. Skjedekransen er tøyelig og elastisk, det vil si at den kan tøyes uten at den revner. Derfor er det ikke mulig for noen å se om skjedekransen er "ødelagt" ved at man har hatt sex eller hatt en underlivsundersøkelse. Skjedekransen blir heller ikke borte ved undersøkelse på barnehuset.

Er det slik at du har behov for å ta kontakt med barnehuset? Hvis du har vært utsatt for vold eller seksuelle overgrep eller begge deler er det viktig at du tar kontakt med en voksen som kan hjelpe deg.

Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Du kan også si ifra til en lærer eller en i familien som du stoler på. Den voksne vil hjelpe deg med å ta kontakt med barnehuset og politiet dersom du har vært utsatt for alvorlige ting.

Ikke vær redd for at den som har utsatt deg for vold eller seksuelle overgrep får vite at du har fortalt om det som har skjedd til en voksen.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold