Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil at foreldrene mine skal ta meg på alvor.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en tvillingsøster som jeg er veldige glad i, men når hun blir sint eller irritert på meg så slår, sparker eller holder hun fast i meg til jeg blir rød. Noen ganger har jeg også fått blåmerker. Foreldrene mine tar meg ikke helt på alvor og når jeg fortelller det til dem så finner søstren min bare på masse ting som hun sier jeg har gjort, og derfor tror de at jeg er like god.Jeg sier ikke at jeg ikke tar igjen men jeg holder hun ikke akkurat fast sånn at hun blir rød. Hun sier også veldig mye frekke ting til meg og himler med øynene og sånn. Det eneste foreldrene mine gjør er og si at hun skal stoppe men det fungere jo ikke akkurat. Har til tider vurdert og anmelde hun men vill ikke at hun skal få noen store konsekvenser, vil bare at hun skal stoppe og at foreldrene våres skal ta meg på alvor.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er ikke alltid lett å komme over ens med søsken selv om vi er aldri så glade i dem. Det er også vanskelig for foreldre å innse at barna deres er slemme med hverandre. Det er mange former for søsken krangel noe er mer alvorlig enn andre.

Det at du har det så vanskelig tyder på at dette er for alvorlig for deg. Det er utrolig leit å høre at foreldrene dine ikke greier å ta dine følelser på alvor. Hvordan ting oppleves er veldig individuelt, det de ikke synes er så farlig er tydeligvis for mye for deg. Det må du få lov til å føle. 

Er det noen som kan hjelpe deg snakke med dem? En i familien som kan forstå deg? Det kan også være god å snakke med noen andre om hvordan du har det. Helsesøster eller sosiallærer kan være veldig gode å snakke med. De kan kanskje også hjelpe deg snakke med og forklare foreldrene dine.

Mange familier få god hjelp til å få det bedre ved å ta kontakt med familievernkontoret. det er eksperter på å hjelpe familier snakke bedre sammen og løse konflikter.

Skulle situasjonene din bli for ille kan du ta kontakt med Alarmtelefonen 116 111. Der kan du få råd om hva du skal gjøre.

Legger ved noen artikler som kanskje kan hjelpe deg.

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

- Jeg har en bror som har slått meg i mange år

Slår (colourbox.com)

Han truer meg med å drepe meg, ofte. Han begynner å krangle om alt å hvis jeg svarer han så knuser han ting kaster tallerkner. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold