Hopp til hovedinnholdet

Mamma har slått meg og søsknene mine siden vi var små.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 15 år snart 16 år. Moren min har slått meg og mine søsken helt siden vi var små og ikke brydd seg om vi gråter. Under skillsmisen hennes fra faren vår manipulerte hun oss til å tro at hun var "den snille" og han "den onde". Nå som jeg er eldre har jeg skjønt at faren vår prøvde bare å hjelpe oss fra det monsteret vi kaller mor. Jeg har et søsken som er funskjonhemmed (autisme) som moren min slo en dag og jeg sto opp for. Moren min hentet fram PC-laderen min og begynte å slå med den. Jeg begynte bare å forsvare meg selv og broren min, men jeg slo aldri tilbake. Bare et uhell og mamma kasta meg ut av huset. Hun har tatt fra meg telefonen slik at jeg ikke kan kontakte pappa og jeg veit ikke hva jeg skal gjøre. Føler meg så uvikitig, uburkelig og bare søppel. Føler at det hadde vært bedre hvis jeg bare hadde aldri blitt født eller bare tar selvmord nå som mamma sier. Kan noen svaret meg så fort som mulig veit ikke hva jeg skal gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det hjemme. Jeg syns det er så fint at du kan fortelle til oss hvordan du og søsknene dine har det hjemme.

Først og fremst så er det ikke din skyld det som skjer hjemme hos dere. Det høres ut som at moren deres både er voldelig og at dere er utsatt får fysisk og psykisk vold. Det er ikke unormalt at man kan få depressive reaksjoner når man blir utsatt for slikt.

Vi i Ung.no kan ikke hjelpe deg med annet enn at vi kan råde deg til hva du kan gjøre for å komme deg ut av den vanskelige situasjonen.

Det høres ut som du har kontakt og tillit med faren din. Kan du klare å få snakket med han om hvordan dere har det? Noen du kan låne en telefon av?

Har du noen andre voksne rundt deg som du kan snakke med? Naboer, slektninger eller andre du er trygg på?

Videre er det både familievernkontor og barnevern som kan kontaktes slik at dere kan få hjelp.

Du kan også ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111 om du trenger noen å snakke med.

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til nytte for deg å lese.

Håper du har fått noen svar på det du lurte på og du kan også skrive tilbake til oss dersom du trenger videre råd fra oss.

Ønsker deg alt godt og at du og søsknene dine får det bedre snart!

Du er god som gull!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold