Hopp til hovedinnholdet

har ingen som kan støtte meg. jeg har fått en bestevenn som jeg er dypt forelsket i.

Gutt 16 år
 

Spørsmål
hei.

jeg vil komme rett til saken

jeg vil ta selvmord.
jeg klarer ikke å lever mer. har ingen som kan støtte meg.
jeg har fått en bestevenn som jeg er dypt forelsket i. vi har rotet litt. så kommer det en melding som sier:
tror det ikke bør bli noe mellom meg og deg.

jeg fikk sjokk. jeg elsket hun over alt på jorden. jeg ville dø for hun. gjorde alt hun ba meg om.

nå føler jeg et tomm romm. jeg orker ikke dette mer.

jeg vil ta selvmord.
jeg føler at ingen er her for meg. jeg kan ikke snakke med noen .og jeg vill ikke gå på noe ungsenter. jeg trenger en venn en venne jeg kan snakke med.

jeg vil så gjerne få en kjæreste. klarer ikke dett mer.
jeg skriver dette som mine siste ord i denne verden.

venter på svar fortest mulig.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
He, du :)

Jeg hører at du har det veldig vanskelig nå; at du er svært skuffet og kjenner deg sviktet av henne som du er blitt så forelsket i og som nå har sagt at hun tror det ikke bør bli noe mellom henne og deg. Det høres ut som du har voldsom kjærlighetssorg, og det gjør deg veldig fortvilet at hun ikke vil være sammen med deg mer. Du sier at du føler det er et tomrom og ikke orker å leve mer og at du ikke har noen som kan støtte deg, eller å snakke med. Først vil jeg si til deg at det er veldig bra at du skriver om følelsene dine, at du setter ord på dem og beskriver hvordan du har det akkurat nå. Det kan i seg selv hjelpe deg til å mestre deg selv nå og framover. KJÆRLIGHETSSORG GJØR VONDT! Og det er mange som vil kunne kjenne seg igjen i følelsen av at det er tomt og vanskelig å finne mening i den situasjonen. Du tenker også at du trenger en å snakke med, men at du ikke vil på det du kaller ungsenter.

Du vil ha en venn å snakke med. Det tenker jeg er klokt; Det er veldig lurt å snakke med en venn om hvordan du har det. Å være ærlig om hvordan en føler det sammen med en venn kan være en veldig god hjelp når du har det så vanskelig. Men du sier at du ikke har noen slik venn. Jeg vil be deg tenke etter om det er noen venner rundt deg allikevel. Kanskje du ikke har tatt sjansen på å snakke med dem, men at en av dem allikevel kan være en som vil lytte til deg og støtte deg hvis du sier at du trenger å snakke med han eller henne fordi du har det veldig vanskelig. Hvis det ikke er noen venner fra det miljøet du er i nå, kanskje det er noen venner fra tidligere som fortsatt vil kunne støtte deg? Hva med familien din? Vil du kunne snakke med moren eller faren din, eller søsken? Eller finnes en bestemor eller annen familie? Jeg antar du går på skole, og på skolen er det tilknyttet helsesøster som du kan be om å få snakke med. Helsesøstre både på ungdomsskole og videregående skole er godt kjent med de problemene du uttrykker, og vil kunne lytte til deg og hjelpe deg slik du har det nå.

Jeg er litt usikker på hvor gammel du er, men hvis du er over 16 år kan du også henvende til til fastlegen din, fortelle han eller henne hvordan du har det og få en henvisning til barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUPP) til samtaler. Ellers kan du tenke etter om det er noen andre voksne i ditt nettverk som du kan snakke med: en lærer, en nabo, en ungdomsleder eller en annen du har tillit til. Du kan også ringe til ”Barn og unges kontakttelefon” som drives av Norges Røde Kors, tlf. 800 333 21. Denne telefonen er betjent alle ukedager fra kl.14-20. Du kan snakke med dem om hva du vil, de er der for barn og unge når dere trenger det.

Det er veldig viktig at du ikke isolerer deg og blir alene med tankene dine. Sjansene for at du ser litt lysere på livet og hverdagen om en stund er stor, men det er veldig smart å snakke med noen andre nå, slik at du kan få støtte og omsorg midt i en vanskelig tid. Jeg ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen psykologen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om vennskap?

Hvor mange venner er det best å ha?