Hopp til hovedinnholdet

Han truer meg og behandler meg dårlig!

Jente 19 år
 

Spørsmål

Han truer meg å behandler meg dårlig men vi har enliten baby sammen så jeg kan ikke bare gå fra han når han ikke lar meg gå. Men har han følelser eller hvorfor lar han meg ikke gå når han er så frekk, jeg griner besten hver dag å klarer snart ikke å holde ut mer, hva skal jeg gjøre?..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
 
Takk for at du tar kontakt!
 
Dersom partneren din truer deg og behandler deg dårlig er det ikke et godt oppvekstmiljø for babyen deres. Du trenger ro, trygghet og støtte for å kunne gi babyen det samme. Å leve med trusler vil ikke bare gå utover deg selv, men også din omsorgsevne for babyen. Det er viktig at du tar kontakt med noen som kan hjelpe deg ut av forholdet ettersom du skriver at han ikke vil la deg gå.
 
Du kan ta dette opp med helsesøster på helsestasjon- hun kan sette deg i kontakt med hjelpeapparat i din kommune. Eventuelt kan du ta kontakt med krisesenteret i kommunen din- der kan du i en avgrenset periode bo sammen med barnet ditt.
 
Familievernkontor eller Alternativ Til Vold ( ATV) har tilbud for sinnemestring, men dette krever at partneren både erkjenner og er villig til å arbeide med atferden sin.  
 
Håper dette svaret var nyttig for deg!
 
Mvh familieterapeuten i samarbeid med ung.no    
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold