Hopp til hovedinnholdet

Pappa har slått, konflikter og vanskelig hjemmesituasjon.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 15 år og faren min slo meg flere ganger idag. Foreldrene mine stresser veldig mye med skolen min, fordi det er litt siste år på ungdomsskolen og mamma og pappa maser skikkelig på meg når det gjelder prøver. Og de sier ar jeg aldri kommer til å bli noe og jeg er en dritt unge. De sier også at de ikke vil ha meg lenger. Så idag etter masing og spydige kommentarer ignorerte jeg mamma og pappa. Dette resulterte med ag mamma kastet en bag rett i ansiktet mitt jeg ble skikkelig sur og dyttet henne litt baken ifra. Så kom pappa og slo meg mange ganger i bakhodet og ryggen. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre i denne situasjonen. Skal jeg snakke med helsesøster, anmelde dem? Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det å slå er ikke lov og noe foreldre ikke skal gjøre uansett situasjon eller hva barna gjør. Utfra det du skriver om hjemmesituasjon din tenker jeg at du og dine foreldre trenger hjelp for å redusere konfliktnivået og bedre relasjonen mellom deg og dine foreldre. Jeg tenker det er bra og viktig at du snakker med noen voksne om det som har skjedd, og ja gjerne med helsesøster på skolen. Det finnes flere instanser som kan hjelpe deg og dine foreldre og helsesøster har en oversikt over dette og vil vite hvordan man best kan gripe dette an. Du kan også kontakte alarmtelefonen for barn og unge på 116 111, det er gratis.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold