Hopp til hovedinnholdet

Jeg har livlige drømmer, hva er i veien med meg ?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vet ikke om dette er riktig sted å spørre om dette, men jeg har ikke fortalt det til noen. Tidligere denne uka så drømte jeg at jeg rømte fra søstera mi som skulle drepe meg. I natt drømte at jeg kom hjem og fant onkelen min bundet fast med kjetting. Det var blod overalt og han ropte av smerte. Det var faren min som hadde gjort det. Jeg rømte og løp vekk, men faren min tok meg og tvang meg til å se på. Litt senere var det middag og jeg stabbet faren og stemoren min i låret med en kniv for å så bandasere dem. Det silte ut masse blod. Senere gikk jeg ut og da hørte jeg pistolskudd. Det var faren og stemoren min som prøvde å drepe meg. Jeg hadde min egen pistol og klarte å skyte dem før de skjøt meg. Så havnet jeg i fengsel på livstid for å ha myrdet to familiemedlemmer. Da jeg våkna tenkte jeg hva faen er galt med hjernen min og var skikkelig sjokkert. Jeg er ganske bekymret for hva som er galt med meg og hvorfor jeg drømmer slike drømmer? Jeg har et nært forhold med familien

Besvart 20.11.2018 17:14
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg skjønner godt at du blir sjokkert over å ha så livlige og ubehagelige drømmer. Det er ekstra ubehagelig når drømmene er så lett å huske og de involverte er i nær familie. 
Først og fremst vil jeg du skal vite at det ikke er noe i veien med deg. 
Vi har alle et rikt drømmeliv hver natt, og heldigvis er det ikke alt vi husker. 
Kanskje husker vi ekstra godt det som gjør mest inntrykk ? 

Jeg vet ikke så mye om drømmeforskning, og tror det er mye forskere ikke vet ennå. Men ta en titt på denne siden, så finner du mer om drømmer og hvordan hjernen fungerer. 

Jeg vil også anbefale deg å forsøke å tenke at drøm er drøm, og ikke hendelser fra virkeligheten. 

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold