Hopp til hovedinnholdet

Hvordan hjelpe utsatt venninne?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Venninnen min ble voldtatt på fest, hun dro på akutten og har fått hjelp. Men jeg har så vondt på hennes vegne, hva kan jeg gjøre for å hjelpe henne? Eller vise at jeg er her for henne?

Besvart 20.11.2018 12:13
 

Svar
Hei jente 16 år.
Tusen takk for din henvendelse til oss.
Så trist å lese om venninnen din som har blitt voldtatt. Ingen skal behøve å oppleve noe som er så vanskelig og vondt som et overgrep. Flott at hun oppsøkte hjelp med en gang, slik at hun ikke sitter alene med dette!
Siden hun fikk hjelp ved akutt/overgrepsmottaket, så går vi ut i fra at hun også har fått tilbud om samtaler der. Eller at hun har blitt henvist videre til noen hun kan snakke med. Så som venninne, blir din rolle egentlig bare å fortsette å være en god venn. Vær der for henne dersom hun trenger trøst eller en god klem. Dersom hun vil snakke om det hun har opplevd, så kan det være fint å for eksempel ta henne med til helsesøster ved skolen der dere går.
Skulle det være slik at hun kunne tenke seg å ringe noen for å prate, så kan hun/dere ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er:www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no.
Håper med dette at du fikk svar på spørsmålene dine, vi ønsker deg og venninnen din masse lykke til!

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold