Hopp til hovedinnholdet

Burde en anmelde sin aggressive far?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, gutt 17 her. Her om dagen var faren min utrolig forbanna, noe han blir med jevne mellomrom. Han kom løpende til meg og ropte av full hals, før han spraket til meg der jeg satt. Sa at hvis han gjorde det igjen ville jeg bli nødt til å ringe politiet. Han trakk da knyttnevene sine opp mot ansiktet sitt, før han ba meg reise meg opp for å slåss mot ham. Han ba meg komme meg vekke derfra, å ville ikke se meg no mer. Jeg fikk tak i moren mitt etter flere mislykkete anrop, å endte med å dra dit for komme meg fra han, har vært her siden å lurer på hva jeg burde gjøre nå. Han har flere ganger vært svært aggressiv mot lillebroren min (12) og behandler ikke lillesøster (4) på noen særlig måte heller. Vet at min bror har vært redd for livet sitt ved flere anledninger samme som meg. Burde jeg anmelde han denne gangen? Lillesøster kan jo i komme seg vekk derfra, å det frister ikke for meg å dra tilbake. Han hadde absolutt ikke lyst til å snakke om dette når jeg så han dagen derpå.

Besvart 20.11.2018 18:47
 

Svar
Hei gutt 17 år

Det høres ikke greit ut å være deg hjemme sammen med pappa når han blir forbannet. Jeg forstår at du er bekymret for dine yngre søsken som er 12 og 4 år. Det er ikke lov å sparke, slå eller bruke noen annen form for vold. Dersom pappa blir veldig sint og truer eller sier stygge ting er det psykisk vold. Både fysisk og psykisk vold er straffbart i Norge og kan anmeldes til politiet.

Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få en voksen å snakke med.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold