Hopp til hovedinnholdet

Kan vennen min bli tatt av barnevernet når det er vold i hjemmet?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, dette er ett spørsmål for en venn. men kan man bli tatt av barnevernet hvis det er vold hjemme. og hvis moren sitter fast i ett forhold hun ikke klarer å komme seg ut av. vennen min er redd for at hun må forlate moren sin å aldri komme tilbake

Besvart 22.11.2018 18:16
 

Svar
Hei jente 15 år

Når barn opplever vold i hjemmet så er det viktigste av alt å få en slutt på dette. Da er hver situasjon forskjellig og det er litt vanskelig å gi et konkret svar på det spørsmålet. Et alternativ kan være at barnet blir flyttet ut av hjemmet om man ikke tror at det er sjans for endring. Noen ganger kan barnevernet hjelpe mor og barn med å komme seg ut av en voldelig situasjon i hjemmet. Kanskje klarer moren å komme seg ut av det voldelige forholdet om hun får hjelp til akkurat dette? Jeg synes du skal råde vennen din til å snakke med en voksen han eller hun stoler på, som for eksempel helsesøster på skolen.

Du og vennen din er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få en voksen å snakke med.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold