Hopp til hovedinnholdet

Tørr ikke sjekke om jeg er gravid, hva gjør jeg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei! her omm dagen hadde jeg sex med en gutt som er 6år eldre enn meg , og jeg er 15. jeg ville akkurat ikke ha sex med han men jeg ville bare legge senga med han uten å ha sex eller noe lignende. men det endte opp med sex, jeg følte at han hadde veldig lyst på det så han presset meg til å gjøre det, men jeg nektet . så sovna jeg helt, når jeg våknet hadde jeg en helt anerledes følelse hadde ofte vondt nede undelivet. og jeg tørr ikke å sjekke om jeg er gravid jeg tørr heller ikke å snakke med noe om dette selv ikke de jeg stoler veldig på. for jeg føler dette er en stor skam , at jeg vil få masse hat. værsåsnill hjelp meg , hva bør jeg gjøre! å pliss ikke si , kontakt en person du kjenner, for jeg tørr aldi det tussentakk på forhånd mvh jente 15år

Besvart 27.11.2018 19:14
 

Svar
Hei Jente 15

Takk for din henvendelse.

Det er trist for  oss å lese hva du har blitt utsatt for.

 Det er slik at ingen skal kunne tvinge deg eller mase seg til å sex som du ikke selv ønsker å være med på. Siden du også er under den seksuelle lavalder så er det straffbart det han har gjort. 

Vi forstår godt at du syns det er vanskelig å snakke med noen om dette som har skjedd og at du er redd for at du kan være gravid. Men selv om du sier du ikke tørr så anbefaler vi deg til å ta kontakt med en voksen. Dette for at den du snakker med kan hjelpe deg slik at du ikke står alene med disse problemene. Kanskje du har en venninne som du stoler litt ekstra på, som kan for eksempel være med deg til helsesøster på skolen din. Hun kan nok hjelpe deg med å ta en graviditetstest. Noen andre gode voksne å prate med kan være foreldrene dine, kontaktlærer eller en annen voksen du stoler på.

 

Om du syns det er enklere å snakke med noen på telefonen, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111, hjemmeside www.116111.no og / eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon 800 57 000 , hjemmeside www.incest80057000.no . Dette er telefoner hvor du også kan være anonym om du ønsker det.

Legger også ved noen linker som kan være fine for deg å lese.

 

Masse lykke til.

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold