Hopp til hovedinnholdet

Hva kan vi gjøre for bestevennen som bor på krisesenter?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og foreldrene mine har akkurat fått vite at faren til bestevenninnen til lillesøsteren min drikker, kjefter og er voldelig mot datteren og moren til datteren. For ikke så lenge siden fikk vi vite at de hadde flyttet fra hverandre (i tillegg har de akkurat fått en baby på 2 mnd). Moren har bodd på krisesenter i tre uker. Bestevennen har klagd på at pappaen blir så sint hver gang hun gjør noe hun ikke har lov til, og vil aldri hjem. Hun er 7 år gammel og hun og moren kommer opprinnelig fra Brasil. Vi vet ikke helt hvordan vi skal forholde oss til foreldrene hennes og hva vi kan gjøre for moren og ungene. Kan dere hjelpe?

Besvart 05.12.2018 21:45
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i Ung.no, jente 15 år.

Det er så fint at du spør om hvordan dere kan hjelpe moren og barna. Bestevenninnen til din lillesøster har lenge bodd sammen med en pappa som har utsatt henne for vold og vært veldig uforutsigbar. Hjemmet har ikke vært et trygt og godt sted for henne.

Men nå er både bestevenninnen, moren og den lille babyen på krisesenteret hvor de blir tatt vare på og er trygge. Der kan de være i noen uker til de finner et annet sted å bo. De får god hjelp der. I slike saker blir også barnevernet koblet inn slik at venninnen til din lillesøster får noen trygge voksne å snakke med.

Jeg tror det beste nå er å ha kontakt med moren og barna, høre hvordan det går og om moren eventuelt trenger noe praktisk bistand.

Kanskje kan det være bra for både mor å få litt avlastning og godt for venninnen til lillesøster å invitere henne hjem til dere på overnatting eller at dere bare finner på noe hyggelig sammen. 

Det viktigste dere kan gjøre er at dere bryr dere og viser at dere er der for dem.

Håper svaret kunne være til hjelp. 

Ønsker deg/dere masse lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Kjenner du noen som er i et usunt forhold?

Noen holder hånda foran munnen på ei jente (colourbox.com)

Si ifra om du tror en du kjenner er utsatt for trusler eller vold. Det handler ikke om hvor mye som skal til for at du skal varsle, men hvor lite. Sjekk faresignalene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold