Hopp til hovedinnholdet

Hva er straffen for vold? Blir straffen strengere hvis du er anmeldt før?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

hei. jeg var i dag på en rettsak mot en tidligere nær venn som jeg har kjent i 14 år år, han er tiltatt for vold mot meg han har utøvd dette 2 ganger men i forskjellige års tid og den første gangen ble det henlaggt men den andre får han straff for, men dem spørte meg om ting fra den saken som ble henlaggt. vil han få en mer alvorligere straff for dette? sk<dene var risp fra skalpell i ansiktet blå veis i begge øyne, hevelse i venstre øye etter gjentatte spark i ansiktett og en knekkt nese som å oppereres. hva slaks straff kan tiltalte vente seg? mvh A

Besvart 19.12.2018 19:49
 

Svar
Hei

Du forklarer at skadene du fikk da din tidligere nære venn utøvde vold mot deg var risp fra skalpell i ansiktet, blåveis i begge øynene, hevelse i venstre øye etter gjentatte spark i ansiktet og en knekt nese som må opereres. Skadene du beskriver, kan falle inn under lovens regler om kroppskrenkelse eller kroppsskade.   

Strafferammen for disse lovbruddene, altså hvilken minstestraff / maksstraff en som blir dømt for legemsbeskadigelse kan dømmes til, er bøter eller fengsel fra ett år og opp til seks år. Hvor streng straffen blir, er vanskelig å si uten å kjenne til alle opplysningene i saken. Du kan lese mer om dette i straffelovens §§ 271-273.

Du lurer også på om den tidligere vennen din kan få en mer alvorlig straff på grunn av den tidligere anmeldelsen mot ham som ble henlagt. Den henlagte saken er ikke en del av den aktuelle saken og retten vil, når de skal vurdere hvilken straff de skal gi, ikke kunne gi en strengere straff som følge av den henlagte saken. Dette ville stilt seg annerledes om han tidligere var dømt for kroppskrenkelse eller kroppsskade. Det er likevel anledning til å stille spørsmål om den henlagte saken i den pågående rettssaken.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold