Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min mishandler med. Kan jeg anmelde henne?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Kjæresten min har slått meg, sparket meg, lugget, meg gjentatte ganger i krangler, 20 til 40 ganger. Og en gang stakk hun meg med en saks i hodet og slo meg i ansiktet med en Stein, har bilde bevis på alt. Kan jeg evt annmelde henne for dette? Fordi jeg begynner å ha d veldig tøft og vondt mår hun oppfører seg sånn, hjelp

Besvart 26.01.2019 10:29
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Det du beskriver er grov vold som du ikke på noen måte skal finne deg i. Dette er helt klart en politisak, og jeg er svært glad for å lese at du har bildebevis på alt.

Snakk med noen! Jeg råder deg til å ta kontakt med politiet så fort som mulig, men du kan også snakke med andre for å få hjelp. Mange opplever det som tabu og vanskelig å snakke om, men når du blir utsatt for vold av kjæresten din, bør du snakke med noen du føler deg trygg på og har tillit til. Det kan være en venn, foreldrene dine eller en lærer.

Her er oversikt over forskjellige instanser du kan ta kontakt med for å få hjelp:

Ring politiet 02800, så blir du satt over til ditt lokale politikontor.

Alarmtelefonen for barn og unge har telefonnummer: 116111
Alarmtelefonen er åpen fra 15.00 tl 08.00 hver ukedag og hele døget i helgene. Det er gratis å ringe og du kan være anonym. TLF: 116111 (fra utlandet 0047 95 41 17 55, SMS 41716111.

Helsesykepleier/rådgiver/sosiallærer
Ved ungdoms- og videregåendeskoler er det skolehelsetjeneste, sosiallærere og rådgivere som du kan snakke med. De kan også hjelpe deg med å ta kontakt med andre hjelpeinstanser

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold