Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å kontrollere sinne mitt?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på hvordan man kan kontrolere sinne kontrol jeg blir sp sinna at jeg har begynnt og slå ned folk på skolen og hjemme mamma har mange ar etter meg jeg går med kniv på skolen i tilfele jeg skal drepe noen har blitt mobba før. Når jeg hadde blitt mobba et år da hvar det nok da klarte jeg og få ut sine mitt. Jeg slår elever på skolen til de begynner og blør også her hjemme

Besvart 22.01.2019 19:56
 

Svar
Hei gutt 13 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og spør oss om råd knyttet til det å være sint. Jeg syns det er så fint at du kan spørre oss! Jeg forstår at det er krevende for deg og at du vil gjøre noe med det!

Du sier du tror sinne ditt kommer etter et år med mobbing. Det tror jeg også kan være årsak. Når vi blir utsatt for negativ omtale og press fra andre så får vi ofte ikke sagt fra på en måte som gjør at de andre slutter å plage oss.

Sinne er en følelse vi alle har som skal hjelpe oss til å sette grenser for oss selv og til å si fra om at nå er det nok. Dersom man ikke får sagt fra så kan vi gå med sinne inni oss.

Når vi da først slipper sinne ut så kan det bli voldsomt og uregulert noe som betyr at det kommer i en slik form som du ikke helt har kontroll over.

Jeg vil sterkt råde deg til å snakke med noen om det du har opplevd av mobbing og hvordan dette har preget deg. Det har helt sikkert vært vondt for deg å oppleve mobbing.

Ved å snakke om det og sette ord på det du opplevde så kan det være at sinne ditt forsvinner.

Jeg tror også at det vil hjelpe deg å snakke om de som du er sinte på. Ved å snakke om det så trenger du ikke la sinne gå utover moren din eller andre på skolen. Dette kan du snakke med helsesykepleier på skolen din om eller en lærer eller andre voksne du er trygg på.

Videre vil jeg anbefale deg å stoppe opp når du merker at du begynner å bli sint. Forsøk og trekk deg tilbake og tell sakte inni deg. Dette gir deg en mulighet til å hente deg inn og ta tilbake kontrollen. Du trenger ikke slå noen! Dette kan du minne deg på.

Noen har også utbytte av fysisk aktivitet for å få ut sinne. Det kan være løping, boksing eller andre ting som kan hjelpe til å få ut energien av sinne.

Jeg legger også ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Ønsker deg alt godt!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold