Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt slått på skolen, hva bør jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg ble banket eller slått av en gutt på skolen. Han slo meg fordi jeg stod opp for meg selv. Jeg har nå blåmerker på armen og ryggen min er vondt og litt hoven. Jeg har ikke vært på skolen siden hendelsen. Jeg er redd for at noe sånt skal skje igjen. Hva burde jeg gjøre?

Besvart 25.01.2019 09:07
 

Svar
Hei jente 14 år

Så trist å lese at du har blitt slått på skolen. Jeg skjønner veldig godt at du er redd for at det skal skje igjen. Det er bra at du har tatt motet til deg å skrive til oss for å få hjelp.

 

Selv om du sikkert synes det er vanskelig så MÅ du snakke med noen voksne du har tillit til, slik at du får hjelp til å få slutt på dette. Du bør først snakke med foreldrene dine slik at de vet hvordan du har det. Foreldrene dine kan hjelpe deg videre med å kontakte skolen.

Andre voksne du kan fortelle dette til er læreren din, sosiallærer, rådgiver eller rektor på skolen. Helsesykepleier på skolen kan også være til god hjelp og støtte for deg. Om det er vanskelig å fortelle det kan du skrive det ned og gi den voksne det du har skrevet. 

Det er ikke lov å slå, og når det skjer på skolen skal læreren eller rektoren hjelpe både den som har blitt slått og den som slår, for at det ikke skal skje igjen.

Det som er viktig er at du føler deg trygg når du går på skolen, ellers blir det jo fryktelig vanskelig å konsentrere seg og lære det man skal!

Her må de voksne prate sammen, både læreren/rektoren og foreldrene til de det gjelder. For dette skal ikke skje, og det er de voksne sitt ansvar å beskytte deg mot dette.

Jeg ønsker deg masse lykke til og håper du snakker med noen voksne straks du har lest svaret mitt:) 

Med vennlig hilsen helsesykepleier/ jordmor, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold