Hopp til hovedinnholdet

Moren min slo meg. Hva sier loven og hva kan jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, moren min slo meg i bilen på vei hjem. Det var i armen og ganske hardt. Hun har aldri vært mer sinna på meg og derfor aldri gjort det før så jeg tenker at jeg fortjener det og ikke bør forsvare meg, men jeg ser på det som ekstremt ubehagelig og er nå litt redd. Hva kan jeg gjøre? Går dette under noen lover?

Besvart 20.02.2019 09:50
 

Svar
Hei

Du skriver at moren din ble sinna og slo deg hardt i armen. Du følte det ekstremt ubehagelig og kjenner nå at du er litt redd. Det er ikke rart at du synes det var ubehagelig og at du antakelig er redd for at moren din kan bli sint og slå igjen. Samtidig skriver du at det aldri har skjedd før og lurer på om du fortjener det og ikke bør forsvare deg. Kanskje du tenker at moren din hadde god grunn til å bli sint på deg? Det er likevel ikke greit at hun slår. I Barneloven Kapittel 5, § 30 står det at foreldre ikke har lov til å slå barnet sitt uansett, selv om barnet har gjort noe galt. 

Det kan hende at moren din heller ikke synes det var greit at hun slo. Jeg vil anbefale at du spør om å få snakke med henne om det som skjedde. Si at det er noe du har tenkt på som er viktig for deg. Forklar hvordan du opplevde situasjonen. Hvis du har forståelse for hvorfor moren din ble sint kan du begynne med å si det. Deretter er det viktig at du forteller at du synes det var ubehagelig og at du i etterkant har blitt litt redd. Forhåpentligvis vil moren din vise forståelse for at hun gikk over streken da hun slo deg i armen. 

Hvis du og moren din ikke klarer å snakke sammen og skvære opp etter det som skjedde vil jeg anbefale at du snakker med en helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Sammen kan dere finne ut hva som er lurt å gjøre videre i din situasjon. 

Lykke til! 

En link som kan være nyttig for deg:
www.ung.no/graviditet/3256_Dette_kan_du_snakke_med_en_helsesykepleier_om.html

Hilsen Familieterapeuten i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold