Hopp til hovedinnholdet

seksuell misbruk av barn

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en 20 år gammel jente som ble mor i tidlig alder. Jeg har en datter på 3år, som bor med meg og faren hennes. For 2 dager siden, skulle jeg til babyshower til en vennine av meg. Jeg skulle dit alene, da skulle datteren min være hjemme med faren sin. Når jeg hentet datra mi fra barnehagen og skulle levere henne hjem til faren sier hun "jeg vil ikke være alene hjemme med pappa". Og det synes jeg er merkelig, for det er ikke første gang de er alene sammen. Faren har sagt for hver gang at de har det hyggelig sammen. Da spør jeg hvorfor, og hun sier "fordi tissen til pappa smaker ikke nam nam". Da tenkte jeg at nå må jeg ta det med ro, for dette høres ikke bra. Jeg satt meg nes for å snakke med henne, det hun fortalte meg lignet veldig på seksuelt voldtekt. Der og da ringte jeg til faren og sa at datra skal være med meg til babyshower. Hva skal jeg gjøre? Kontakte barneverne? Jeg vil at hun og jeg skal bo sammen, uten samboeren min. Men han kan bli veldig sint,hvishanikkefårvilje

Besvart 02.03.2019 16:53
 

Svar
Hei

Hei jente 20.


Tusen takk for din henvendelse til oss . 

Vi skjønner veldig godt at du har kommet i en trist og vanskelig situasjon. Det er vanskelig å vite hva man skal gjøre når barn forteller om slike vonde opplevelser. Det var bra du var rolig og fikk snakket med datteren din når hun tok dette opp, det viser at hun er trygg på deg og kan stole på deg. Det var en god avgjørelser at du tok henne med deg og at du ikke konfronterte faren med hva hun hadde sagt.

Vi tenker det er viktig å ta det barnet ditt har sagt på alvor og ikke la barnet være alene med far. Du kan ta kontakt med fastlegen eller helsestasjon om dette, men også ringe til politiet eller barnevernsvakta å drøfte saken anonymt. Både barnevernsvakta og Landsdekkende telefon for incest og seksuelle overgrep er åpen hele døgnet. 

I denne tiden er det også lurt å snakke med noen som du stoler på og som kan støtte deg, som familie eller venner, for din egen helse.

 Vi håper at du får den hjelpen du trenger for å kunne bo trygt sammen med datteren din. 

 Med vennlig hilsen Landsdekkende telefon for incest  og seksuelle overgrep . 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern