Hopp til hovedinnholdet

Lurer på sannsynligheten det er for at en person/kjæreste kan utøve vold.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har hatt et forhold til en fyr i omtrent tre måneder nå. Han er 23, og jeg er 18. Som barn ble han misbrukt av faren sin, han ble banka ganske mye av ham. Fyren jeg har hatt et forhold til er utrolig rolig, veldig veldig tålmodig, og ikke voldelig i det hele tatt. Jeg vil også nevne at vi ikke er sammen, han er ikke kjæresten min. Jeg har ikke unngått temaet om vold og at han ble misbrukt, og han er veldig åpen om det selv. Men han sier at om han virkelig blir sint kan det "svartne for ham", og han vet ikke hva han gjør. Han sier det aldri har skjedd med noen andre enn faren hans, og han har god kontroll på det. Jeg lurer derimot på om det kan være lurt å innlede et forhold sammen med tanke på dette at han kan miste kontroll. Det er jo en mulighet, selv om det ikke har skjedd på mange år for ham. Selv om det skal mye til, er det fortsatt en sjans for at det kan skje. Jeg vil ikke dømme ham for det han har vært gjennom, men kunne tenkt meg å være sammen Hva burde jeg gjøre?

Besvart 17.03.2019 13:27
 

Svar
Hei

Jeg kan ikke gi deg noe tall er på hvor stor sjanse det er for at denne gutten kan utøve vold i et forhold. Han har blitt utsatt for vold selv av sin far og det er slik at det å tidligere ha vært utsatt for vold øker sjansen for at man selv vil kunne reagere slik. Men som du selv sier så har han ikke utøvd vold, han er rolig og tålmodig og han sier selv han har god kontroll. Jeg skal ikke si hva du skal gjøre/ikke gjøre, men dersom du har følelser for han (og han har følelser for deg) så håper jeg ikke du lar hans fortid gjøre det slik at dere ikke kan finne kjærligheten sammen.

Jeg ønsker dere begge to lykke til videre. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Bruker du vold når du blir sint?

Sinna?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

Les mer

Kjenner du noen som er i et usunt forhold?

Noen holder hånda foran munnen på ei jente (colourbox.com)

Si ifra om du tror en du kjenner er utsatt for trusler eller vold. Det handler ikke om hvor mye som skal til for at du skal varsle, men hvor lite. Sjekk faresignalene her.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold