Hopp til hovedinnholdet

Mye våpen

Gutt 13 år
 

Spørsmål
jeg lurer på en ting angående politiet, jeg er 13 år og har diverse slosshansker,luftpistoler og kniver, det er ikke rart det blir mye vold og sånt når det er så let å få tak i, jeg gikk alene inn i en fiskebuttik og kjøpte en luft pistol, det er jo farlig, hvis jeg på 13 kan det blir det jo mye vold, de burde skjerpe seg på hvem de selger til
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Jeg er helt enig med deg. Det er alt for mye våpen ute, også blant ungdom, og sportsbutikkene burde være mye mere nøye med hvem de selger til.

Mange tar med seg våpen når de går på byen med den begrunnelse at de føler behov for å beskytte seg. Men så ender de opp med å bruke våpenet og påfører et annet menneske alvorlig skade. Jo flere som har med seg våpen for egen beskyttelse, jo større er sjansen for å ende opp som gjerningsmann.

Norsk politi, som et av de eneste i verden, er ubevæpnet. Det er ut fra den samme holdningen at om politiet alltid går rundt med skytevåpen, vil flere kriminelle også gjøre det "for å beskytte seg".. Vi tror at med et ubevæpnet politi så blir det mindre vold. Det bør du også tenke på når det gjelder deg selv.
Med hilsen


Erik Nadheim
KRÅD

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om snus?

Når gravide snuser øker risikoen litt for at: