Hopp til hovedinnholdet

Pappa slo,dyttet og sparket inn døren.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Pappa slo og dyttet meg fordi jeg ikke tok ut av oppvaskmaskinen (noe som er søsteren min sin jobb) Etter det følte jeg meg truet, og låste meg inn på rommet. Han sparket ned døren min og sier at han skal ra penger fra kontoen min for og fikse den. Er dette lov?

Besvart 03.04.2019 13:58
 

Svar
Hei jente 13 år!

Takk  for at du skriver til ung.no! Det er helt urimelig og helt sikkert ikke lov at han skal ta penger fra deg for å betale for en dør han har sparket ned. Det kan hende det er en trussel, mer enn noe han kommer til å gjøre.

Slåing og dytting kalles fysisk vold. Å true er psykisk vold. Begge deler er ulovlig og straffbart. Hvis det fortsetter må du søke hjelp. Det første steget kan være å ta en telefon til alarmtelefonen 116 111. Der kan du fortelle om det som skjer hjemme hos deg og få råd.

Les i artiklene under her!

Hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold