Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det ikke så bra jeg blir slått og ikke bahandlet godt Hjemme

Annet 19 år
 

Spørsmål

Jeg har det ikke så bra jeg blir slått og ikke bahandlet godt Hjemme

Besvart 07.04.2019 23:52
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er ikke lov til å slå andre. Det er viktig at du snakker med noen om dette. Går du på skole bør du snakke med sosiallærer eller helsesykepleier. I og med at du er over 18, bør du ta kontakt med noen som enten kan hjelpe deg snakke med dem om hvordan dere skal ha det, eller få hjelp til å flytte ut.

Det som du tror du får med deg foreldrene dine kan dere ta kontakt med familievernkontoret dere bor. De er eksperter på å hjelpe familier snakke og løse problemer på en bedre måte. Det er også gratis.

Du kan også ta kontakt med fastlegen din og du burde ta kontakt med NAV for å finne ut hva slags støtte du kan får til å flytte ut.

Legger ved noen artikler som vi håper kan hjelpe.

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold