Hopp til hovedinnholdet

Jeg fikk vite at en venn av meg blir slått av faren sin. Hva gjør jeg?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei Ung.no, jeg fikk vite at en venn av meg blir slått av faren sin hjemme og h*n får mange trusler av han også, h*n sier at jeg ikke skal si det til noen og at h*n ikke kommer til å si det fordi h*n er ”vandt” til at det skjer siden h*n var baby. H*n sa at jeg måtte love å ikke si det til noen men jeg vet ikke hva jeg skal. Jeg har prøvd å få h*n til å snakke med noen men h*n sier at h*n ikke kommer til å gjøre det uansett, hva burde jeg gjøre? Fordi det er min beste venn og jeg har ikke lyst å miste h*n

Besvart 02.05.2019 08:22
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

For en utrolig flott venn du er, som ønsker å hjelpe kompisen din! Det må være godt for han å ha deg. Du skal se det som en stor tillitserklæring at han forteller deg for det er ofte kjempevanskelig å snakke om disse tingene.

Som du sikkert vet er det ulovelig å slå barn og unge, og det rammer den unges selvfølelse i stor grad. Derfor er det kjempeviktig at man får hjelp. En annen viktig ting, er at du også må få slippe å gå å bekymre deg så mye for vennen din, uten at noe skjer. Det er nok veldig vanskelig for deg også dette.

Jeg synes du skal ringe til alarmtelefonen for barn og unge: 116 111. Der kan du være anonym om du vil, og så vil det føre til at kompisen din får hjelp, uten at det kan spores tilbake til deg. Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen din. Helsesykepleier har taushetsplikt og kan hjelpe vennen din uten at du blir blandet inn. 

 

Som venn synes jeg at du skal fortsette å være der for han, støtte han, høre etter hvordan det går, og si at han kan komme til deg om han vil snakke eller om han trenger et sted å være.

Jeg håper at du og vennen din snart får hjelp. Så flott av deg at du bryr deg!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold