Hopp til hovedinnholdet

Regnes det som voldtekt når han tar på kroppen min?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente som er 02er og ble spurt av en gutt som er 96er å besøke han.Han er kollegaen til faren min.Jeg ville hå hos han,fordi han sa at jeg kan røyke fra vannpipen som han har.Men etter hvert jeg sa at jeg ikke kan,og jeg avlyste planen flere ganger.Etter at jeg slå opp men KJ min jeg var veldig såret og jeg sa at jeg skal gå hos han og jeg gikk der.Han ga meg vannpipen og han begynte å kline med meg.Først så ville jeg det men jeg ville ikke det etter hvert,men han ville ikke stoppe.Han begynte å røre meg på kroppen osv.Jeg sa nei men han skjønte ikke det.Han stoppa etter hvert når han skjønte at jeg ville virkelig ikke det.Jeg angrer på at jeg gjorde det og jeg føller meg veldig dårlig.Det er enda verre enn når jeg slo opp med eksen min.jeg vet ikke om dette her regner som voldtekt,men jeg er veldig trist nå og vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre for å glemme alt dette.Alt skjedde veldig fort og nå vil jeg ikke være med gutter en gang.Pls hjelp,har aldri følt meg så dårlig..

Besvart 07.05.2019 16:19
 

Svar
Hei jente 16 år.

Tusen takk for din henvendelse.

Vi forstår godt at det kan føles veldig ubehagelig, når noen gjør ting med kroppen din som du ikke vil. Selv om du var med på det til å begynne med, så merket du at dette var noen du ikke ville og du sa da nei. Vi forstår det slik at han brukte litt tid før han stoppet, men at han gjorde når han virkelig skjønte at dette var noe du ikke ville. Han burde ha stoppet med en gang du sa nei, da det alltid skal være samtykke fra begge parter.

Vi vil ikke kalle dette en voldtekt, men en ufrivillig seksuell berøring.Selv om det ikke er voldtekt, så er det som vi skrev lenger opp viktig at begge er med på det som skjer.

Vi anbefaler deg å snakke med noen voksne du stoler på, slik at du kan få hjelp med de følelsene som har kommet i etterkant av hendelsen. Noen gode voksne å prate med kan være: Foreldrene dine, helsesøster eller en annen voksen du stoler på.

 

Hvis du ønsker å snakke med noen på telefon om dette, kan du ringe Alarmtelefon for barn og unge på tlf 116 11, nettside www.116111.no og / eller ringe Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på tlf 800 57 000, nettside www.incest80057000.no .

 

Håper du fikk den hjelpen du var ute etter.

 

Masse lykke til

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold