Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg anmelde tidligere samboer? Har slettet på telefon, men har vitner ?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! 8 måneder siden -> ut av et dårlig forhold. Kan jeg anmelde? Er usikker på hva som kunne blitt anmeldt/hvor langt jeg ville kommet med det. Jeg nevner kort en rekke situasjoner. (Har slettet alt av samtaler på nett mellom oss, dessverre). 1. Siste gang jeg så han voldtok han meg selv om jeg sa "nei", "stopp" og gråt. Jeg har ikke noen klare bevis for at dette skjedde.. 2. Når vi først ble sammen var jeg tydelig på at jeg ikke ville sende nakenbilder, men han presset meg til å gjøre dette ganske ofte. 3. Han låste meg inne på rommet sitt og tok i noen tilfeller telefonen min så jeg ikke kunne kontakte noen. (Har vitner). 4. Han hadde drukket, var truende og tok en stor stein og skulle "banke kompisen". 4. Han holdt en kniv mot magen/pulsåren og sa han skulle ta livet sitt om jeg slo opp. 5. Han var manipulerende og kontrollerende -> sa konstant nedlatende ting osv, bestemte hvem jeg fikk snakke med osv. 6. Kalte meg hore. 7. Ba meg om å ta selvmord (var da jeg endelig slo opp).

Besvart 04.06.2019 08:38
 

Svar
Hei

 

Takk for at du kontakter oss. Det er voksent av deg å flytte ut fra en mann som du beskriver. 

Ja, det du forteller er klare brudd på normal oppførsel mellom mennesker og lovbrudd. 

Du kan snakke med politiet og forhøre deg i forhold til det du allerede har skrevet ned her. 

Mener politiet er pliktet til å ta i mot en anmeldelse. Det er de som har ansvar for å etterforske opplysningene du oppgir. Du har konkrete hendelse du kan vise til. 

Voldtekter etterlate ofte skader i skjede og skjedeåpning slik at det kan dokumenteres på et overgrepsmottak eller hos en lege med erfaring i å undersøke kvinner som har vært utsatt for overgrep. Oppsøk overgrepsmottaket og få en avklaring.

Der kan du og få hjelp til å få noen å snakke med om hendelsene du har vært utsatt for. Det er viktig å få snakket med noen om forholdet du har klart å komme deg ut av.  

Når det gjelder det du har slettet kan det tenkes det er mulig for politiet og hente det fram igjen. 

Du beskriver vitner til en hendelse den ene hendelsen. De vil bli innkalt til forhør. 

Det her klarer du. Snakk med politiet. 

Jeg har lagt med noen artikler som jeg tror kan være nyttige.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold