Hopp til hovedinnholdet

Er veldig lei av alt, drikker og kan av og til sloss, bør jeg be om hjelp?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Det har seg sånn at de på skolen min ofte kan komme bort å beefe med andre. Er i en periode der jeg er veldig lei av alt. Har det ikke så bra akkurat nå.Hender jeg drikker også (har kontroll, og vet konsekvensene) Så om noen er for aggresive mot meg kan det hende at vi begynner å sloss. (har enkelte arr) Er så j* lei av alt! En av lærerne så det en gang og prøvde å stoppe det. (ikke at det gikk så bra) Hender jeg er med kjærsten min og bra gråter. Alt virker så rotete. Kom feks, men hangover på skolen da noen prøvde å starte noe slossing. Holdt nesten på å besvime da. Dropper noen av timene på skolen noen ganger også. Vet ikke hva jeg burde gjøre. Skal be om hjelp fra noen voksne? Helsesøster eller lærer osv? Har ikke noen oversikt. Takk for at dere hjelper så mange <3

Besvart 15.06.2019 15:56
 

Svar
Hei

Du har jammen tatt et veldig stort skritt allerede! Du har innsett at du har problemer, ønsker å gjøre noe med det, og har tatt kontakt med oss for å få hjelp/råd. Det var bra gjort, synes jeg.

Jeg forstår godt at du har det vanskelig og kommer da opp i problemer med andre, som kanskje også ikke tar de rette valgene bestandig. Det er helt menneskelig å gjøre feil. Det som er viktig er at du finner en voksen som du har tillit til (for eksempel helsesøster på skolen, en lærer eller rådgiver) og forteller åpent om hvordan du har det og hva det fører til. Når du dropper skolen, eller møter opp med hangover, vil du ikke få med deg verken det sosiale (det positive) eller det du skal lære. Da vil det blir en negativ spiral hvor du også kan få dårlig rykte og at andre ser ned på deg. Men du er en ansvarsfull gutt, det hører jeg. Du har en kjæreste som kan bli med deg å snakke med en voksen hvis du vil. Det kan være godt å være to.

Helsestasjon for ungdom er også et sted man kan gå å få hjelp. De har også taushetsplikt. Jeg ønsker deg lykke til og håper du ber om hjelp nå siste uka før ferien!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Gutt tenker (colourbox.com)

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold