Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å holde på med selvskading når man er 18 år?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg har lyst til å skade meg selv men får ikke lov av faren min:( er dette lovlig når jeg blir 18?:)

Besvart 22.09.2019 12:50
 

Svar

Hei

Det er ikke ulovlig å holde på med selvskading, men jeg vil anbefale deg å heller be om hjelp enn å skade deg selv. Som sagt er det ikke ulovlig verken når man er under eller over 18 år, men det er bedre å få hjelp til å takle vanskelige følelser på en anna måte. 

Selvskading kan være et forsøk på å takle indre smerte, men så opplever de fleste at selvskadingen blir et ekstra problem. 

Husk at selvskading er et valg som man selv tar. Det er derfor viktig å innse at du må selv velge å legge vekk selvskadingen eller bestemme deg for ikke å skade deg selv, og du må selv velge å ta tak i dine problemer på en annen måte.

Ingen kan få deg til å ikke skade deg selv hvis du ønsker det, men hvis du ber om hjelp til dette kan en terapeut eller en voksen være en støttespiller og samtalepartner mens du jobber med å opparbeide deg alternative måter å uttrykke deg og dine problemer på. 

Legger ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold