Hopp til hovedinnholdet

Jente 17 år
 

Spørsmål
Hei. Jeg er ei jente på 17 som har gått igjennom mye. da jeg var liten(6-10) var moren min sammen med en psykopat, han var voldelig mot både meg og moren min. for å nevne et eksempel; en helg mamma var borte slo han hodet mitt inn i kjøkkenbenken og låste meg ute i et uthus, da jeg våknet igjen ble jeg truet på livet, jeg fikk ikke lov til å si noe ellers så drepte han meg eller mamma. flere liknende episoder har jeg vært igjennom. da jeg var 11-12 ble det slutt mellom mamma og han. Nå har hun vært sammen med en danske i 2-3 år, hun gjorde det slutt for drøyt en måned siden da jeg og en mentalsykepleier jeg går til fikk lagt press sammen med barnevernet. Grunnen til at jeg ikke aksepterer at de er sammen er fordi han bare gjør henne deprimert og kommer hjem full nesten hver eneste kveld. Han har også utallige ganger vært utro mot henne. for en måned ca lå jeg oppe i sengen min og sov sammen med kjæresten min, vi våknet da det ble bråk, han slo henne og de skrek bådde ute og inne. typen min og jeg tok en tidlig buss hjem til han på morgenen etter. samme kveld da jeg kom hjem ble jeg møtt på bussholdeplassen av mamma. hun var blå over hele venstre øyet, hele ansiktet var hovent og hun hadde en brist i et ribbein. flere på jobben hennes sendte også inn bekymringsmelding til barnevernet. Natt til i dag Søndag 28/06-09 kom hun hjem full, mens typen min var på overnattingsbesøk. lørdagen før skulle jeg sjekke kontoen min siden jeg hadde bursdag for to dager siden. jeg hadde 2000 på kortet. da ble hun sur fordi hun selv har valgt å gi oss penger til mat og is i 2-3 dager. hun blir sjalu på meg fordi jeg har penger og ikke hun. Jeg orker ikke å høre på all klagingen hennes lenger. hun klager om alt fra hvor tjukk hun er til økonomiske problemer. Jeg sa til henne at hun ikke skulle klage mens typen min var der, og da ble jeg bedt om å holde kjeft. Mindre enn en meter unna lå det en kniv, og jeg angrer på at jeg ikke drepte henne. Jeg klarer ikke å bo her mer, jeg blir sint og deprimert av henne! det værste er at dette går ut over kjærsten min, moren min klarer ikke å kommunisere med meg og jeg klarer ikke å kommunisere med henne. alt mitt sinne går ut over forholdet mellom kjærsten min. Jeg er så stresset sint og lei meg at jeg tar fysisk skade av det. jeg har vondt overalt, får ikke puste og klarer ikke engang å klemme kjærsten min uten at jeg nesten besvimer! jeg vil flytte hjemme fra, men jeg har ikke penger og vet ikke hvordan jeg kommer i kontakt med barnevernet. Hva kan jeg gjøre? jeg vil ikke ødelegge forholdet mitt til kjærsten min på grunn av en egoistisk og selvsentrert dame som mamma! hun bryr seg kun om sine problemer, aldri mine. da jeg var 12 begynte min karriere som mammas barnevakt! da jeg var 12 klarte ikke mamma å komme seg opp trappen fordi hun var så full, hun husket ikke engang hvem jeg var! Værså snill å hjelp meg før vi ender opp i å krangle så mye at en av oss tar livet av den andre!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.
 
Du skriver om hvordan du har hatt det hos mamma- med hennes to ulike kjærester. Det høres ut som ingen av de har vært bra hverken for deg eller mammaen din.
Barn skal ikke oppleve det du har opplevd. Barn blir både utrygge, lei seg og kan få ulike plager som følge av opplevelser i barndommen.
Det er godt å høre at du har en sykepleier å snakke med .Det er også flott at dere to sammen kunne snakke med mamma slik at hun fikk kastet ut den siste kjæresten.
Du orker ikke bo hjemme lenger. 
Du er 17 år, og mammaen din har ansvar for deg til du blir 18 år- da kan du bestemme selv.
Barnevernet kan hjelpe deg før du er 18 år. Det kan være lurt å kontakte barnevernet i den kommunen du bor. Du kan be sykepleieren din om hjelp til å finne ut hvor de holder til, eller finne tlf nr. Ofte holder barnevernet til i et kommunehus eller en administrasjon i byen/bydelen du bor.
Du kan selv kontakte barnevernet og fortelle om hvordan du har det, hva du har opplevd og hva du ønsker deg. Barnevernet kan hjelpe deg med ulike ting. Først og fremst synes jeg du skal få snakket med noen om dette, be eventuelt om hjelp av sykepleieren til å komme i gang.
Det åfå snakke med noen kan avhjelpe sinnet ditt også .Kanskje kjæresten din kan være en hjelp eller støtte i å kontakte barnevernet.
 
Lykke til
flott at du vil gjøre noe med situasjonen din.
 
Hilsen familieterapeuten  Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om kjønnssykdommer?

Hvilke symptomer kan du ha ved mykoplasma genitalis?