Hopp til hovedinnholdet

Før slo jeg kjæresten min, nå har jeg greid å slutte. Kjæresten min lurer på hvorfor jeg gjorde det,  kan dere svare på det?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

hei jeg har et spørsmål og vet ikke hva jeg skal kalle det en komentar vet ikke men ok. hei før slo jeg kjeresten min og sånt men jeg mente det ikke. hvorfor gjorde jeg det? jeg har oppfattet det at jeg gjorde det fordi jeg har blidt oppvåks med juling i oppveksten og at det er arvelig. jeg har klart å fjerne denne uvanen med å slå kjeresten men lurer på hvorfor jeg gjorde d om dere kan svare på d?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Først og fremst vil jeg si at det er kjempebra at du har sluttet å slå kjæresten din! Ingen fortjener å bli slått!

 

Det er kjempevanskelig for meg å si noe spesifikt om hvorfor du slo uten å kjenne deg. Du sier selv noe om det. Du er vokst opp i en familie der du har lært å slå i stedet for å gi utrykk for følelser på annen måte. Det er du som er den eneste som virkelig kan si hvorfor du slo.

 

Generelt kan det være mange grunner til at mennesker tyr til vold. En vanlig grunn har du allerede nevnt. Læring av foreldre. Det er viktig da at du lærer andre måter å løse vanskelige situasjoner. Det kan også være på grunn av følelsesmessige problemer eller rett og slett mangel på respekt for andre og deres følelser. Rus kan også påvirke hvordan man oppfører seg.

 

Hvis du virkelig ønsker å finne ut av hvorfor du valgte å slå er det en ide å snakke med noen om dette. Mange synes det er godt å snakke med helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom har lege og noen ganger psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg. Du kan også ta kontakt med fastlegen for en henvisning til psykolog.

 

Håper dette er til nytte for deg!

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva kan du om spillavhengighet?

Er det flest jenter eller gutter som har spilleproblemer?