Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst til å flytte til en fosterfamilie.

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei. jeg har mange selvmords tanker fordi.. jeg ble voldtatt flere ganger av kjæresten til min mor da jeg var 6-7 år gammel. og jeg og mamma har ikke et bra forhold sammen. vi har hatt kontakt med Barnevernet før men ikke nå lengre fordi de tror alt går så bra! men det gjør det ikke, jeg har lyst til å flytte til forster familie men er det nok at jeg har blitt voldtatt fem ganger av samma fyr? og burde jeg melde ifra til politiet selvom det er mange år siden? burde jeg fortelle det til noen? mvh. A..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du høres ut som du har vært gjennom mye vondt. Jeg synes absolutt du burde fortelle om dette til noen, og det kunne vært veldig bra om du fortalte om det til noen som kanskje kan hjelpe deg med å ta kontakt med politiet. Det er viktig å få snakket ut om ting og få hjelp, særlig når en har selvmordstanker. Det kan være at du burde snakket med en terapeut på A-bup, som kan hjelpe deg med å få orden i tankene dine.
Er ikke sikker på hva du egentlig sier.. er det sånn at din mor fortsatt er kjæreste med den mannen som har voldtatt deg? Hvis det er tilfellet, så kan jeg forestille meg at livet ditt hjemme er vanskelig. Kanskje tenker du at din mor velger ham fremfor deg?


Kanskje du burde gi barnevernet en sjanse til. Det er ikke sikkert du kommer i fosterhjem, men barnevernet kan sammen med deg (eller dere), forsøke å finne ut hva som er best for deg; hvor du skal bo og hva slags hjelp du kan få.

Jeg håper dette gir litt svar på det du lurer på.

Hilsen Alarmtelefonen i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fosterhjem

Jente med bamse (colourbox.com)

Det er omtrent 8000 barn og unge som bor i fosterhjem i Norge, og omtrent halvparten er mellom 13 og 18 år. Det er mange grunner til at barn bor i fosterhjem, men felles er det at deres egne foreldre ikke kan ta seg av dem i en kortere eller lengre periode.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om det internasjonale samfunn?

Hva heter FNs spesialbyrå for helse?