Hopp til hovedinnholdet

Jeg strever med flashbacks fra vold jeg ble utsatt for for åtte år siden. Er det noe jeg bør gå til legen med, eller er det bare en periode nå, som etterhvert går over av seg selv?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. For åtte år siden var jeg veldig uheldig, og ble utsatt for vold og trusler hjemme, vold av den daværende kjæreste og seksuelt overgrep av daværende kjærestens kamerat.. Den siste tiden har jeg nesten ikke klart å fungere som normalt. Jeg klarer nesten ikke å sove om natta, da jeg får flashbacks og mareritt om det som har skjedd.. Våkner også opp flere ganger nærmest hysterisk redd. Jeg våkner også opp med hodepine, kvalme, skjelvinger og hjertebank etter at jeg har drømt.. Jeg er også blitt mer "skvetten", hvis noen gjør brå bevegelse med armen. Det har pågått en stund nå, og begynner å bli kjempe sliten..Er det noe jeg bør gå til legen med, eller er det bare en periode nå, som etterhvert går over av seg selv?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg tror det er en veldig god ide å ta kontakt med fastlegen din for å få behandling mot det du strever med. Siden du er klar over hva dette skyldes og hvor det kommer fra tyder det jo på at dette ikke går over av seg selv. Det kan hende du klarer å holde mer på avstand i noen perioder enn andre men det ligger tydeligvis der.

 

Du kan snakke med fastlegen om de kan være et poeng i å få en en henvisning til psykolog eller psykiater. Du fortjener å slippe fri nå!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold