Hopp til hovedinnholdet

Moren min slo meg før, ikke ofte, men sånn 3 ganger da jeg var 11-12 år

Jente 15 år
 

Spørsmål

Moren min slo meg før, ikke ofte, men sånn 3 ganger da jeg var 11-12 år gammel. jeg sa det ikke til noen da. Men jeg har tenkt utrolig mye på det i det siste og lurer på om hvis jeg gir beskjed nå, om det som skjedde da, om det vil få noen konsekvenser? Det har vært noen episoder siden den gang, men ikke vold, bare truing liksom. En gang så ble faren min sint på meg, jeg ble lei meg og ville opp på rommet mitt, låse døren og være alene, da jeg var på vei opp trappen, begynte moren min og hindre meg i det, så hun løp etter meg, jeg fikk panikk (for det gjorde hun en gang jeg var 11, da kom jeg meg inn på rommet men hun hamret så hardt på døren at jeg låste opp også kom hun inn og slo meg flere ganger, med åpen hånd og uten blåmerker) og konfronterte henne med at hun ikke skulle løpe etter meg for det skremte meg og sånn, men da sa hun bare at hun ikke ville ha samme "repeat" som sist helg, da var jeg bare på rommet mitt fredag til søndag pga, krangling med familien. Er det noe jeg burde si ifra om? Hvis jeg sier noe, så vil jeg vekk, for sier jeg det, så påstår de helt sikkert at jeg lyger og at det aldri har skjedd. aner ikke hva jeg skal gjøre. takk for svar, mangen har hjulpet meg gjennom vanskelige tider:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Jeg tenker det er viktig at du snakker med noen om det som har skjedd – og hvordan du har det hjemme med krangling. Du kan for eksempel snakke med helsesøster på skolen eller med sosiallærer. Det er litt vanskelig å svare på om det får – eller hvilke – konsekvenser det får.

 

Foreldre har ikke lov å slå barna sine, men det betyr ikke at det du forteller nødvendigvis skal anmeldes til politiet. For å få mer råd og snakke om din situasjon, kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge 116 111, det er gratis, og der er det voksne du kan snakke med om hvordan du har det. Du kan velge å være anonym hvis du ønsker det. Alarmtelefonen er åpen alle hverdager fra kl. 15.00 – 08.00 og hele døgnet i helger og høytider.

 

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen, 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold