Hopp til hovedinnholdet
Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ikke sikker på om hvor jeg skal stille dette spm, men jeg tok det her. Vell, i helgen var jeg og kjæresten min på en fest, sammen med venner. Det var veldig fint i begynnelsen, men så dro vi på en annen fest, og der møtte vi en gutt jeg har rotet med før. Kjæresten min ble da kjempesur fordi jeg pratet med han, og hilste på han. Noe jeg syns er utrolig dumt. Jeg var ikke sammen med kjæresten min når dette skjedde. Uansett, han gikk , og jeg ble stående og gråte, og sto da sammen med han jeg har rotet med, og en annen gutt. Jeg var full, og kysset en annen, selv om jeg ikke var klar over hva som skjedde, og så stygt på han, og gikk. Jeg gikk etter kjæresten min, og prøvde og snakke med han. Han var kjempe sint, og dyttet meg i bakken, mens han stod over meg og skrek til meg hvor mye jeg hadde såret ham. Jeg ble da selvfølgelig kjemperedd og sint! Vi begynte og gå, og det ble bare værre. Han slo, tok tak i meg og ristet meg, skrek, og dyttet meg i et gjerde. Dette ble selvfølgelig også tatt opp igår, da jeg fortalte om gutten som kysset meg, og han sa da ingenting. Vi gikk inn, og da endte det meg gråt og mer kjeft. Moren min skulle hente oss, og da hun kom, hadde han skreket til meg, og jeg var da redd og skuffet. Han ble da sinna, og slo meg hardt på leggen og låret. Jeg skjønner at han er skuffet og lei seg, men er det sånn man skal oppføre seg mot en man elsker? Jeg er redd, og veldig usikker på hva jeg skal gjøre! Vi har det egentlig fint sammen, men når vi krangler, blir han sånn, men aldri dyttet meg ned i grusen osv. Han bryr seg ikke om jeg gråter engang. Jeg er veldig lei meg, og alle venninene mine sier at jeg ikke er verdt han, når han oppfører seg sånn. Men problemet er det at jeg ikke aner hva jeg skal gjøre!? Ingen burde oppleve sånn, uansett hvor sinna man er på er person. Jeg er veldig lei meg for at jeg lot den gutten kysse meg, og ønsker ikke at jeg påførte kjæresten min den smerten! Hjelp meg da! :( J

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når jeg leser det du skriver, så tenker jeg at det er utrolig hvordan noen som er glade i hverandre kan skade hverandre med sin sjalusi, med krangling og også la sin frustrasjon og skuffelse få fysiske uttrykk med vold.  Jeg er helt enig med deg at uansett, så skal man ikke oppleve vold fra kjæresten sin, så det er det veldig viktig å være tydelig på.  Jeg tenker at du kan si tydelig ifra til ham at du forstår at han er sjalu, men at å bli behandlet på denne måten aksepterer du IKKE. 

 

Det er slitsomt med en kjæreste som er sjalu på fortiden.  Sjalusi handler ofte om redsel for å miste, om mistenksomhet og om kontrollbehov.  Alle kan oppleve litt sjalusi, men hvis dette er en dominerende følelse i et kjæresteforhold, kan det bli veldig slitsomt.  Du forteller jo om en episode, men jeg vet ikke hvordan det er ellers. Er slike reaksjoner noe som gjentar seg, må du jo vurdere om dette forholdet er bra for deg. Uansett blir det viktig at du får pratet med kjæresten din om det som skjedde og at du er tydelig på hva du aksepterer og ikke.  -Og hvis du er glad i ham og tenker at du vil satse på ham, så har du nok en jobb å gjøre med å gjøre ham trygg på at det er HAM du elsker og at han ikke trenger å være sjalu, men han har også et ansvar for å jobbe med sin sjalusi og sitt sinne. 

 

Jeg tror på at det er viktig å prate om ting, og jeg er helt sikker på at vold ikke må aksepteres, for det er ødeleggende for dere begge. 

 

Lykke til med å finne en god løsning på dette.  DU vet hva som er best for deg.  Ta hensyn til det.

 
Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold