Hopp til hovedinnholdet
Gutt
 

Spørsmål

eg har foreldre som er veldi voldelige.. mamma slår meg kvar gang eg gjør noko galt, pappa skriker så heile huset raser.. dei er absolutt gale!! eg er utledning forresten.. når mor slår meg får eg merker og det gjør drit vondt!! når mor slår, slår ho me sko, pinne eller bruker all kraft på handen... eg drit vondt :( kva skal eg gjør?? HJELP!!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Takk for at du skriver!
Det høres ikke ut som om du har det noe særlig hjemme i det hele tatt? Det kan ikke være enkelt å leve oppe i det du beskriver! Det er mange konflikter som ofte ender opp med både fysisk og psykisk vold mot deg (både slag og roping). Du skriver at det gjør vondt på deg og det er vanlig at man også kjenner seg krenket, trist, redd og sint når man blir slått - er det sånn for deg og? 
 Du sier at du blir slått når du har gjort noe galt, og da vil jeg at du skal vite at uansett hva et barn eller en ungdom gjør så er det aldri lov å slå han eller henne, det gjelder uavhengig av om du er født i Norge eller ikke.
Jeg synes det høres ut som om situasjonen hjemme hos dere har gått så langt at det kanskje er viktig å ta kontakt med noen som kan hjelpe dere? Har du noen på skolen (helsesøster, lærer eller noen annen) som du kan snakke med og som kan hjelpe deg? Har du god kontakt med foreldrene til noen av vennene dine? Kanskje du kan snakke med noen av dem?
Du har også en mulighet å ta kontakt med barnevernet der du bor eller å ringe til alarmtelefonen, 116 111 - der kan du snakke med noen som kan hjelpe deg der du bor.
Det høres ut som om både du og foreldrene dine trenger hjelp?
Det er mange grunner til at noen slår men ofte ligger en følelse av maktesløshet bak, så kanskje foreldrene dine trenger en måte å takle det å bli frustrert på en annen måte, og at dere som familie får hjelp til å snakke om det dere er uenige om på en annen måte enn det høres ut som dere gjør idag.
Jeg ønsker deg lykke til og håper at du og dere snart får hjelp med den vanskelige situasjonen dere står oppe i, og så må du gjerne skrive inn igjen.


Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold