Hopp til hovedinnholdet

Jeg er veldig bekymret for min bestevenns sikkerhet. Aggressiv bror.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er veldig bekymret for min bestevenns sikkerhet. hun har en eldre bror på 19 (hun er 17) som er diagnosert med ADHD og hun bor alene med sin mor og denne broren. Faren bor 10 minutter unna fra moren. broren hennes bruker å banke opp min venn og har slått moren før. Faren har straffet han for dette (for det er han broren har mest respekt for) men allikevel så foregår det forsatt. senest i går tok han kveletak på henne mens hun prøvde å forsvare seg selv mot han og moren stod i hjørnet og gråt. Jeg vet at som en utenforstående så har verken autoritet eller mulighet til å gjøre noen ting med mindre hun velger å anmelde han - noe hun ikke vil fordi hun synes selv at det ikke er noe alvorlig/farlig. men som hennes venn i over 12 år så har jeg sett at han bare blir mer og mer voldelig jo større han blir og jeg er redd for at han kan faktisk ta livet av henne enten med all den volden han utfører. skal jeg bare stå og støtte til hun velger å anmelde han selv eller er det noe jeg kan gjøre...? mvh en utrolig beskymret venn

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
 
Så fint at du tar kontakt. Det er godt at du er en så god venn og at du bryr deg om bestevennen din. Det høres ut som familien du forteller om har det veldig vanskelig, også storebroren på 19 år som utøver volden. Han trenger hjelp til å mestre sinne sitt. Hvis han ikke får hjelp for dette så vil han kanskje bli tatt av politiet for å være voldelig mot andre. Nesten alle syns det er vanskelig å anmelde sin egen familie til politiet. Men det er noen ganger den eneste måten å få hjelp på. Politiet har blitt veldig flinke til å arbeide med voldsutøvere og de som blir utsatt for volden. Du kan sjekke ut i din kommune om der finnes noen hjelp for familier som opplever vold og voldsutøvere, f.eks ATV (Alternativ til vold). Noen familiekontor kan også tilby hjelp i forhold til dette. Kanskje bestevennen din kan vurdere å bo hos sin far?

Håper du klarer å ikke la bekymringen din fylle hele hverdagen din og at du har noen du kan snakke med om dette. Du kan ikke ta ansvar for bestevennen din. Begge foreldrene hennes er klar over situasjonen og har ansvar for sikkerheten hjemme. Du kan også kontakte både politi og barneverntjenesten og rådføre deg med dem, anonymt. Husk å ikke si hva du heter og heller ikke navnet på bestevennen din. Ring gjerne Alarmtelefonen for barn og unge hvis du ønsker å prate.
Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge
i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold