Hopp til hovedinnholdet

På skolen blir jeg grovt mobbet...

 

Spørsmål
Hei. Jeg aner ikke hvor jeg skal starte. Dette er så vansklig for meg!

På skolen blir grovt mobbet- de sier masse stygge ord/uttyrkk. Nesten hver gang,da jeg skal inn i skoledusjen, sperrer de igjen døra, slukker lyset, og uler utenfor. Det hender at noen andre gutter fra garderoben sprayer Axe i ansiktet på meg. De har truet med at de skal tenne på neste gang. I gymtimene kaster de harde baller på meg. Har fått store blåmerker.

Som oftest, dytter de til meg og kaster bøker på meg. Jeg tør ikke si det til noen! Er så redd! De sier at de skal ha det litt "moro" med meg. Det er totalt 15 gutter som er MED på dette! En dag, så ble jeg slått med en rekkert fra badmington. De bare lot meg ligge der. Har blåmerker over hele "skinka" og på mage og rygg. De gjør kjempe vondt!!

De har også prøvd å ta livet av meg med en plastikkpose. De sier at jeg ikke er noe verdt, fordi jeg er autist- det har de sagt til meg. Og de sier de har kniv, og kjenner noen med pistol som skal skte og drepe meg på det gorveste. For 2 uker siden sluttet jeg å snakke. Alle rundt meg er fortvila. jeg klarer heller ikke å snakke, har blitt helt STUM etter det de har gjort og sagt. Klarer ikke å si et ORD!! Har mistet stemmen helt!
Men kan de bare gjøre sånt med meg da? jeg har ikke gjort dem noenting. Og de dytter meg, slik at jeg slår meg hardt. De har også dyttet meg kraftig ned i gulvet.

Kan du hjelpe meg.. (tror ikke jeg er verdt det,men..)
Gutt 17
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Kjære Gutt 17!

Det høres ut som om du blir utsatt for mishandling av dine medelever, og slik skal du ikke ha det. Du har rett til å bli behandlet med verdighet og respekt. Dette er en menneskerett. Det dine medelever utsetter deg for er faktisk kriminelle handlinger, og jeg vil sterkt oppfordre deg til å ta kontakt med noen som kan gripe inn. På skolen er det de voksnes oppgave å sørge for at det ikke skjer mobbing. Så det første du kan gjøre er å snakke med dine foreldre, rektor eller en lærer som du stoler på, slik at du kan få hjelp til å få stoppet dette. Det du beskriver er så grovt at det også er mulig at det bør politianmeldes. Det er faktisk slik at du har en lovfestet rett til å bli beskyttet mot mobbing og vold på skolen. Jeg har lagt ved lenk til en artikkel om dette på ung.no sine nettsider.

Vennlig hilsen

Psykologen / ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om dine klagemuligheter?

Hvor kan du klage dersom du mener mobilregninga di er høyere enn den skal være?