Hopp til hovedinnholdet

Ble slått hjemme. Klarer ikke prate med noen om det.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei ... Jeg er en gutt på 16 som bor i trondheim har en lang historie men når jeg hva mindre siden jeg kunna huske har jeg blit slått, sparket, kvelt, Kjeftet på og alt!! av min far men jeg klarer ikke snakke om noen jeg kjenner om det uten om moren min men alt sitter så langt inne klarer ikke sove aleine, om dagene tørs ikke dra ut døra i skreksel om å møtte han helt uten vidre en plass, som jeg har gjort før sist prøvde han å kjøre over meg. Jeg har til og med anmeldt alt men ingen har gjort noe enda? er dette noe jeg burde se på som en fille sak? Jeg virker ganske vanlig i offentlighet men når jeg sitter hjemme får jeg ikke søve jeg får ikke til noe jeg er lei meg 24/7 Klarer ikke tenke på noe annet det øddlegger værdagen min jeg trenger hjelp men vett ikke hva jeg skal gjøre ........

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

Du skriver at du er blitt slått av din far da du var mindre, du har pratet kun med din mor om dette fordi du ikke klarer å prate med andre om det som har skjedd. Videre skriver du at du har anmeldt dette men ikke hørt noe. Så beskriver du at du har en del reaksjoner som ødelegger hverdagen din. Først og fremst vil jeg si at ingen barn skal oppleve å bli slått eller truet av noen- det er både straffbart og det kan skade et barns utvikling og fungering. Jeg synes det er bra at du har pratet med din mor om dette. Utfra reaksjonene du beskriver at du har, og som du sliter med, anbefaler jeg at du sammen med din mor tar kontakt med fastlege slik at du kan bli henvist til ABUP (barne- og ungdomspsykiatrien). Der kan de hjelpe deg gjennom behandling og terapi slik at du får bedre kontroll over egne følelser, at du kan få bearbeidet det du har opplevd og at du får det bedre med deg selv.

 

Når det gjelder anmeldelsen kan det av og til ta tid å etterforske slike saker- jeg antar du har en advokat eller en bistandsadvokat og hvis så er tilfelle bør du høre med de hvordan saken ligger an hos politiet. 

 

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf 116 111, det er gratis. Alarmtelefonen for barn og unge kan gi deg råd eller henvise deg til rett instans slik at du får den hjelp du har behov for og trenger.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold