Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en bror som har slått meg i mange år..

 

Spørsmål
hei, jeg er en jente på snart 15 år. har en bror som har slått meg i mange år. å han truer meg med å drepe meg, ofte. han begynner å krangle om alt å hvis jeg svarer han så knuser han ting kaster tallerkner på meg O.l.. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. mamma og pappa er skilt, så kan ikke bo hos han heller. broren min er snart 21 år gammal. jeg er redd når jeg er hjemme alene med han, skjelver hvær gang broren min er i nærheten når han er sur, tårer så vidt å si noe som helst til han. mamma gjør ikke stort sett med det, enn å si at han ikke skal gjøre det mer. men det hjelper jo ikke. jeg trua han tilbake med å andmelde han, men han trua selvfølgelig tilbake. jeg er lei av dette her, ville valkt å bodd hos forsterhjem istede for hjemme. jeg fårstår ikke hvorfor mamma ikke kaster han ut. jeg har også problemer med kroppen min å utseende, å har et stort raseri. har hatt selvmords tanker veldig ofte denne tiden. var borte fra skolen nesten halve 8'ene pga slike problemer, har kommet meg litt over det å stått på nå i 9ene. men det som skjer hjemme trykker ned på meg, pluss jeg får høre det ofte av broren min. å han sier alt til vennene sine og familie å prøver å få alle imot meg. hvorfor ? hva skal jeg gjøre ? han endrer på alt vi sier å gjør. sry får dårlig skrevet, men vil finne en utvei i dette her før det er forsent.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette høres veldig alvorlig ut. Det er klart at du ikke skal måtte ha det på denne måten. Du sier at broren din både slår og truer med å drepe deg. Vold og trusler er faktisk straffbare handlinger. Det blir ikke mer lov for han å behandle deg slik bare fordi dere er i samme familie. Han er eldre og antakelig sterkere enn deg, og da er det ikke rart du er redd for å være alene hjemme med han. Du sier at du har snakket med din mor om det, men hun gjør ikke noe med situasjonen. Er det slik at hun vet alt som skjer mellom dere? Eller kan det hende at hun er redd han selv?

Du skriver at du har truet med å anmelde han, men du tør ikke gjøre det på grunn av truslene hans. Nå lurer du på hva annet du kan gjøre enn å ta kontakt med politiet. Når moren din føler seg ute av stand til å gjøre noe med situasjonen, kan det være lurt for deg å henvende deg til barneverntjenesten der du bor. De vil kunne undersøke hvordan hjemmesituasjonen er for deg og de har mulighet til å gripe inn, slik at du ikke må leve i en trusselsituasjon. Det kan hende at dere må ha hjelp til å lage noen regler hjemme som sikrer at du kan føle deg trygg.

Hvis du synes det er vanskelig å henvende deg til barnevernet direkte kan du starte med å snakke med en annen voksen om dette. Du kan henvende deg til helsesøster eller en lærer du stoler på. Da kan du få hjelp til å finne veien videre.

Ut fra det du skriver høres det ut som om du uansett har behov for noen som ser situasjonen fra ditt ståsted. Det kan hjelpe mot forvirringen du opplever når du både føler deg truet hjemme og det blir fortalt historier der du får skylda for det som skjer.

Vennlig hilsen

Psykologen / ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Den store snustesten

Sant/usant: Snus inneholder kreftfremkallende stoffer