Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å være redd sin egen mor?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei :-) Har en mor som er sint og sur hele tiden! Hun klikker for alt og maser hele tiden, og når hun er sint så er jeg seriøst redd. Det er vel ikke meningen å være redd for sin egen mor? Hun roper og kjefter til og med når jeg har venner på besøk, det er så sykt flaut.. Hun slår meg også, har ikke turt å sagt det til noen. Hun maser på at jeg skal gjøre husarbeid hele tiden, lage middag osv. det er vel ikke min jobb å ordne alt i huset når jeg er 16 år bare? Noen ganger lurer jeg virkelig på hvorfor hun er sånn.. Hva kan jeg gjøre? Er så lei av å ha det sånn!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Det er ikke uvanlig at det oppstår konflikter mellom barn og deres foreldre etterhvert som man når puberteten. Mange opplever mange ubehagelige krangler. De unge opplever at foreldre blir urimelige og lite forståelsesfulle. Foreldre opplever at barna sine trassige, sinte og ikke til å stole på.

 

Selv om det er vanlig med mye krangel er det ikke normalt eller riktig at foreldre slår sine barn. Du skal ikke være nødt å være redd dine mor. Det er dessverre flere som har det sånn men det gjør det ikke riktig.

 

Du må si i fra til noen. Hvem kan du si i fra til? Hvem vil moren din høre på? Er faren din en person du kan snakke med? Det er ikke lov til å slå! Dersom du ikke kan fortelle familie eller venner, naboer, kan du snakke med helsesøster, lærer eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom er også et bra sted å ta kontakt for å få hjelp.

 

Jeg vil også råde deg til å ringe alarmtelefonen 116 111. Der kan du snakke med noen som har erfaring med slike situasjoner.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold